Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Morari: Pe numele lui Platon ar putea fi pornite și alte dosare penale

31 aug. 2016,, 10:30   Politică
3478 1

Morari: Pe numele lui Platon ar putea fi pornite și alte dosare penale
Foto : zdg.md

Pe numele omului de afaceri Veaceslav Platon ar putea fi pornite și alte cauze penale.


Declarația a fost făcută pentru de către șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în momentul cînd l-am sunat pentru a preciza cîte dosare și cîte capete de acuzare are în prezent Platon la Chișinău.

Morari ne-a spus că Platon a fost extrădat pe două capete de acuzare: spălare de bani și escrocherie.

”În prezent pe numele lui este o cauză penală cu două capete de acuzare: spălare de bani în proporții deosebit de mari și escrocherie. Noi, însă, întreprindem acum mai multe acțiuni procesual penale pentru a actualiza conținutul altor dosare în care el ar putea fi implicat. Preliminar pot spune că mai sunt încă trei dosare în care investigăm o posibilă implicare a cetățeanului respectiv, dar el deocamdată nu are niciun statut în ele. Procurorii lucrează asupra acumulării probelor care vor permite punerea lui sub noi învinuiri. Cu mai multă exactitate am putea vorbi la acest subiect cel mai probabil săptămîna viitoare după ce totalizăm informațiile acumulate”, a declarat Viorel Morari.

Vom aminti că Veaceslav Platon a fost extrădat luni noaptea în Republica Moldova. Marți, Judecătoria Buiucani urma să examineze demersul procurorilor privind prelungirea mandatului de arest, însă ședința a fost amânată la cererea procurorilor.

Platon a fost escortat de mascați, avînd cătușile pe mînă. În trecere pe lângă jurnaliști acesta a reușit să decare că ”Nu este vinovat cu nimic”, ”Vlad Plahotniuc a furat toți banii” și că are nevoie de ”periuța de dinți, haine, sorți, adidași și ceva de mîncare”.

Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 000 000 de lei.

Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?