Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

USM: Închiderea unor cămine e o necesitate

29 aug. 2016,, 17:30   Societate
3719 0
МГУ: Закрытие некоторых общежитий жизненно необходимо
Foto: ipn.md

Senatul Universităţii de Stat din Moldova informează că închiderea mai multor cămine este o necesitate stringentă, deoarece starea lor poate pune în pericol viaţa studenţilor în condiţiile cutremurelor tot mai frecvente din regiune, transmite IPN.


Potrivit unui comunicat de presă al USM, Senatul Universităţii constată cu regret că efortul său de a oferi studenţilor condiţii de trai mai bune, conforme standardelor moderne, este interpretat de unele mass media distorsionat, manipulatoriu, făcând uz de fals. În acest context, USM face mai multe precizări.

Către anul 2008, având 26 de mii de studenţi, universitatea dispunea de 16 cămine cu 3 000 de locuri. Cu trei-patru ani în urmă, căminele nr. 8 şi 9 au fost închise. Ulterior, acelaşi destin l-au avut căminele 6 şi 7. Reducerea numărului de cămine, însă, potrivit USM, nu afectează accesul în ele al studenţilor. În 2016 USM, având 12 mii de studenţi, dispune de 11 cămine cu 2 100 de locuri. În acest răstimp, au fost modernizate două cămine din strada Gh. Caşu ce oferă condiţii moderne de trai (apartamente cu două camere).

„Tragediile recente din Italia după cutremurele devastătoare revendică suplimentar abordarea sistemică pentru edificiile avariate. Căminele menţionate tocmai se înscriu în lista unor asemenea construcţii, fapt consemnat în expertizele tehnice”, se menţionează în comunicatul USM.

Senatul USM afirmă că va susţine şi în continuare modernizarea căminelor şi va iniţia în viitorul apropiat modificarea parteneriatului public-privat ce ţine de modernizarea campusului Tighina (căminele nr.1,2,3,4).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?