Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Măsuri extreme de securitate în centrul capitalei (FOTO)

27 aug. 2016,, 10:39   Societate
4918 1
Foto : noi.md
Sîmbătă, dis-de-dimineaţă, poliţia a îngrădit accesul cetăţenilor în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului, unde au loc manifestări consacrate aniversării a 25-a a independenţei Moldovei.

Din centrul Chişinăului, mii de poliţişti au îngrădit Piaţa, clădirea Guvernului şi cea a Parlamentului, dar şi în parcul Ştefan cel Mare şi Sfînt.

În ajun reprezentanţii opoziţiei au declarat că vor marca aparte Ziua Independenţei. Astfel, deputaţii Partidului Socialiştilor (PSRM) dis-de-dimineaţă au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, pentru a nu se întîlni cu reprezentanţii conducerii ţării. De asemenea, deputaţii din opoziţie intenţionează să nu participe la acţiunile festive şi la parada militară.

O parte din opoziţie intenţionează să împiedice parada şi alte festivităţi. "Partidul Nostru" al lui Renato Usatîi şi Platforma "Demnitate şi Adevăr" (DA) au îndemnat cetăţenii să iasă în Piaţă pentru a bloca centrul capitalei şi pentru a nu admite desfăşurarea paradei. Ei au iniţiat în reţelele de socializare campania "Nu mă tem", îndemnînd cetăţenii să vină în Piaţă, să blocheze bulevardul central şi să nu admită parada militară.

În legătură cu intenţiile opoziţiei, poliţia a întreprins măsuri extraordinare de securitate. Şeful Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, a spus în ajun că pentru asigurarea ordinii publice vor fi antrenaţi aproape întreg efectivul MAI - peste 6 mii de poliţişti.

La bustul poetului naţional Mihai Eminescu de pe aleea clasicilor din parcul central, dimineaţa s-au adunat deputaţii din primul Parlament al Moldovei, care au semnat Declaraţia de Independenţă. Ei, de asemenea, au declarat că vor marca Ziua Independenţei aparte, în semn de dezacord cu acţiunile actualei guvernări a RM.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?