X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Istoria succesului continuă: la raliul Germaniei, ŠKODA celebrează concomitent patru victorii

26 aug. 2016,, 15:39   Ştiri Auto
3633 0

Фото: skoda

ŠKODA celebrează patru victorii de echipă, obținute la raliul Germaniei, continuând impresionanta istorie a succesului obținut la Campionatul Mondial de raliu FIA (WRC 2). Ca și acum trei săptămâni la raliul Finlandei, duetul Esapekka Lappi /Janne Ferm (Finlanda/Finlanda) la volanul unui Fabia R5 a adus echipei ŠKODA victoria în categoria WRC 2. Colegii lor de echipă ŠKODA Motorsport, Jan Kopetski/Pavel Dresler (Cehia/Cehia), au traversat linia finișului pe poziția doi, și astfel echipele din Mlada-Boleslav au obținut o dublă victorie pentru ŠKODA.


«Echipa chiar a meritat victoria, – a declarat directorul ŠKODA Motorsport Mihail Hrabanek. – Am văzut munca impecabilă a fiecărui membru al echipei: șoferi, ingineri, mecanici – fiecare s-a dăruit din plin. Condițiile erau grele, că doar etapa raliului în Germania este una dintre cele mai complicate piste asfaltate în cadrul campionatului WRC. În plus, pe parcursul competiției, timpul a fost extrem de variabil. Esapekk și Janne au parcurs perfect acest sector. Indiscutabil, Jan și Pavel ar fi putut și ei lupta pentru locul întâi, dacă nu ar fi intervenit problema anvelopei. Totuși, piloții au făcut imposibilul și au ocupat locul doi pe piedestal. Patru echipe ŠKODA pe primele patru locuri ale tăbliței turneului, șase echipe în top - 10 – este o dovadă clară că în clasa respectivă Fabia R5 este cel mai rapid automobil pe pistă asfaltată. ».

Victoria în clasa WRC 2 a fost obținută sâmbătă, în cea mai lungă zi a raliului Germaniei. Vineri și duminică traseul sinusoidal al raliului șerpuia în jurul centrului Trir prin viile Mozel, iar ziua de sâmbătă a fost dedicată legendarului traseu "Panzerplatte". Acest sector de drum de pe poligonul militar Baumholder cu piste pentru viteze medii și acoperite cu asfalt și beton. La această etapă, selectarea corectă a pneurilor și depășirile controlate în condiții climaterice schimbătoare, l-au ajutat le Lappi să dețină inițiativa și să-și depășească mult adversarii, demonstrând în repetate rânduri cel mai bun timp.
Partenerul său Jan Kopetski la început vineri dimineața a rămas în urmă din cauza anvelopelor deteriorate, dar a putut să se ridice de pe locul cinci pe al doilea, în etapa dată. Duminică, pe trei sectoare speciale, doi piloți ŠKODA au fost stăpâni pe situație și au obținut pentru ŠKODA victoria în clasa WRC 2.

«Sunt în al șaptelea cer, – a declarat Lappi după victoria. –Sincer vorbind, nu am așteptat că voi birui. Cu excepția unor erori vineri dimineața, am trecut etapele rapid și exact. Sâmbătă însă a fost cea mai bună zi din cariera mea la WRC 2 pe asfalt. Automobilul Fabia R5 a funcționat perfect, în plus – am selectat foarte bine pneurile. Am avut un ambreiaj perfect cu drumul. Totul – grație lucrului în echipă, bine pus la punct!»

Victoria la raliul Germaniei îl situează pe Lappi pe locul trei în campionatul WRC 2 (82 puncte). În plus, și echipa ŠKODA Motorsport ocupă pozițiile de lider (125 puncte). «A fost un rezultat ideal pentru echipa ŠKODA, – a menționat Kopetski. – Desigur, am dorit să repet victoria de anul trecut, dar ținând cont de problema pneurilor de vineri, am făcut tot posibilul și am putut finaliza cursa pe locul doi. Felicitări pentru Esapekka! Știu cât de bun este, așa că știam din timp că Lappi are toate șansele să câștige raliul pe asfalt ».

Un al duet ŠKODA – Pontus Tidemand/Jonas Andersson (Suedia/Suedia) – care a participat tot la volanul Fabia R5, însă nu a fost înregistrat în clasificarea campionatului WRC 2, a obținut rezultate impresionante și a ocupat locul opt în clasamentul echipelor. «Este o experiență enormă, – a comentat Tidemand. – Mulțumesc ŠKODA Motorsport pentru această ocazie uimitoare de a participa la competiție. Pentru mine a fost o practică excelentă, am avut fericirea să concurez la cel mai înalt nivel. Am învățat multe în toate domeniile ».

Plus la rezultatele echipelor uzinelor ŠKODA , cele ale clienților tot au finalizat cursa foarte bine. Armin Kremer/Pirmin Winklhofer (Germania/Germania) la volanul Fabia R5 au ocupat locul trei, în totalitate reprezentat de echipajele ŠKODA, la ceremonia de decorare din Porta Nigra. Duetul belgian Ghislain de Mevius/Johan Jalet (Belgia/Belgia) la volanul Fabia R5 a luat locul patru. Bernhard ten Brinke/Davy Thierie (Țările de Jos), tot cu Fabia R5, au ajuns pe poziția șase. Abdulaziz Al-Kuwari/Killian Duffy (Qatar/Irlanda) au ocupat poziția zece.

Cifra zilei la raliul Germaniei: 16

ŠKODA Fabia R5 s-a impus în mod deosebit. De vineri până duminică au avut loc 16 etape speciale pe traseul complicat în jurul centrului Trire. Echipa ŠKODA a biruit în clasa WRC 2 de fiecare dată. Nouă victorii au adus echipei Jan Kopetski și Pavel Dresler, locul doi. Învingătorii, colegii de echipă Esapekka Lappi și Janne Ferm, au avut cel mai bun timp în șase etape. Armin Kremer/Pirmin Winklhofer au cîștigat două sectoare speciale, iar duetul ŠKODA AUTO Fabian Kreim/Frank Christian din Germania a putut bitrui în raliul casnic. De menționat, că Kopetski și Lappi împart victoria pe două sectoare speciale, cu exact același timp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?