Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Timofti: Am fost martor la evenimentele de acum 25 de ani

26 aug. 2016,, 14:55   Politică
5408 29

Foto: infoprut.ro

Cu prilejul marcării a 25 de ani de independență, președintele Nicolae Timofti le-a urat moldovenilor să iubească și libertatea și să o păstreze, notează NOI.md.


Șeful statului a relatat într-un interviu oferit Agenției „Moldpres” cum au decurs evenimentele acum 25 de ani. „Am fost martor și participant la evenimentele care au avut loc cu 25 de ani în urmă, cînd a fost declarată independența. A fost o bucurie imensă. Îmi aduc aminte de acel moment cînd oameni simpli din toate colțurile republicii veneau pe jos aici, în Chișinău, în PMAN, unde își manifestau dorința de libertate. Noi am ieșit dintr-un imperiu care ne-a ținut mulți ani în brațele sale, unde ne aflam fără a dori această îmbrățișare imperialistă”, a relatat Nicolae Timofti.

În opinia președintelui țării, popoarele care au trăit în aceleași condiții ca și cel moldovenesc au ales o cale de dezvoltare consecventă imediat cum au ieșit din componența URSS, iar astăzi se bucură de bunăstare.

„Popoarele țărilor baltice sînt astăzi membri ai UE, ai NATO, care le asigură o securitate și libertăți pe care ni le dorim și noi. Întrebarea e – de ce noi nu am procedat la fel? Așa ca balticii, înțelept și consecvent”, a explicat Timofti.
Întrebat despre corupția din sectorul justiției, președintele țării a menționat că pînă în anul 2000 sistemul judecătoresc din Moldova funcționa la standarde internaționale, însă ulterior a deraiat de pe acest drum, fiind comise o serie de abateri.

Șeful statului le-a adresat și un mesaj cetățenilor. „Le doresc să iubească libertatea și să o realizeze, fiindcă purtătorul de libertate la noi în țară este cetățeanul”, a declarat Timofti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?