X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Filip cere explicații de la ministrul Educației

24 aug. 2016,, 17:39   Societate
4164 2

Filip cere explicații de la ministrul Educației
Foto : gov.md

Premierul Pavel Filip a cerut explicații conducerii Ministerului Educației, după ce instituția a refuzat să autorizeze activitatea Colegiului Internaţional de Administrare şi Business din Chișinău, notează NOI.md.


Șeful executivului a calificat drept alarmantă situația creată, după ce zeci de elevi care și-au depus dosarele pentru a fi înmatriculați la studii au fost îndemnați să-și aleagă o altă instituție de învățămînt.

„Doar cu o săptămînă înainte de începerea anului de studii sînt copii care rămîn în afara educației. Nu pun la îndoială decizia Ministerului Educației, dar cer să-mi răspundeți de ce doar la finalul sesiunii de admitere s-a aflat despre acest lucru și de ce publicul nu a fost informat din timp despre această decizie. Să-mi prezentați explicațiile, cu soluțiile necesare”, a menționat Filip.

Precizăm că Ministerul Educației i-a îndemnat pe elevii înmatriculaţi la Colegiul Internaţional de Administrare şi Business să-şi retragă actele şi să opteze pentru o altă instituţie de învăţămînt. Potrivit autorităților, instituția respectivă a desfăşurat procesul de admitere în mod ilegal, fără a primi acceptul Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Învățămîntul Profesional, ceea ce contravine Codului educației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?