Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce mesaj a transmis Papa Francisc în urma seismului din Italia

24 aug. 2016,, 23:07   Externe
2551 0

Foto: www.libertatea.ro

Italia este devastată după cutremurul cu magnitudinea de 6,0, ce a zguduit centrul țării, localitățile Amatrice, Accumoli și Arquata del Tronto, fiind devastate. Mai mulți lideri ai lumii și-au transmis condoleanțele pentru victimele din Italia, iar de la Vatican, Papa Francisc i-a îndemat pe italieni să fie solidari.


Suveranul Pontif a rugat miercuri mulțimea adunată la în piața San Pietro să se roage alături de el pentru victimele seismului. Ținînd mătăniile în mîna dreaptă, el le-a spus oamenilor că este șocat de dezastrul lăsat în urmă de cutremurul ce a lovit centrul Italiei. De asemenea, acesta a subliniat că vrea să-și exprime durerea și solidaritatea cu victimele.

„Nu pot să nu-mi manifest durerea, dar şi solidaritatea cu toţi cei care au avut de suferit în urma cutremurului, cu cei care au pierdut pe cineva drag şi cu cei care sînt, în continuare, în stare de şoc”, a spus Papa Francisc.

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, și-au exprimat, de asemenea, solidaritatea pentru poporul italian și au trimis mesaje de condoleanţe Guvernului de la Roma. Liderul de la Kremlin a declarat că pune la dispoziţia autorităţilor italiene şi ajutor logistic pentru a face faţă efectelor dezastrului.

Șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis și el condoleanțe poporului italian, precizînd că UE este pregătite să ajute în orice mod.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?