Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Lucinschi explică ce trebuie să înțeleagă moldovenii

23 aug. 2016,, 12:53   Politică
6840 9

Foto: publika.md

Pentru ca Republica Moldova să devină un stat prosper, cetățenii trebuie să înțeleagă că ei sînt făuritorii sorții lor, afirmă fostul președinte al țării Petru Lucinschi, citat de Noi.md.


Petru Lucinschi susține că percepția moldovenilor precum să salvarea țării va veni din exterior este complet eronată, și chiar dăunătoare.

„Condiția e una: noi pe parcursul secolelor mizam tot timpul pe cineva, cineva ne hotăra soarta. Sigur că noi, ca țară mică, permanent trebui să ținem cont de niște reguli de joc care sînt în regiune, în lume, și în același timp să le folosim la maximum în interesele noastre. Noi tot timpul am fost deprinși că cineva trebuie să ne dea ceva: Rusia - gaz fără plată, Europa - salarii și pensii, acum este lansată ideea că România ne va da tot, e o percepție nu că greșită, dar absolut dăunătoare, care ne distruge capital. Trebuie să înțelegem că noi sîntem făuritorii sorții noastre, și atunci totul se va schimba cardinal”, a explicat fostul demnitar într-un interviu pentru „Moldopres”.

Cel de-al doilea președinte al țării mai spune că spre deosebire de clasa politică actuală, deputații primului Parlament era axați în primul rînd pe interesele țării, și abia apoi, pe cele personale.

„Interesele personale vor exista veșnic, dar noi atunci eram consolidați pe problemele dezvoltării țării. Totuși, noi am fost puși într-o situație neașteptată, noi nu am dus o luptă mare pentru această independență, s-a creat o condiție istorică, s-a prăbușit URSS și au fost create noi state, de aceea

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?