Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Platon a fost arestat din nou, pentru a fi extrădat în Moldova

23 aug. 2016,, 11:55   Societate
4238 0

Decis! Începe procedura de extrădare în Moldova a lui Veaceslav Platon

Foto: mail.ru

Veaceslav Platon a fost plasat în arest provizoriu în vederea extrădării, fapt asupra căruia a insistat acuzarea.


Hotărîrea respectivă a fost adoptată în seara zilei de 22 august de către Judecătoria sectorului Pecerskii a orașului Kiev. Acest lucru l-a comunicat reporterului NOI.md PR-managerul firmei de avocatura „Pravovest” Ivan Nikitcenko.

Reprezentantul Companiei care protejează interesele lui Veaceslav Platon a menționat că la ședința de ieri judecătorii nu au ținut cont de faptul că clientul lor este un cetățean al Ucrainei. Mandatul de arest a fost emis pe numele lui Veacheslav Kobalev (adică pe numele mamei lui Platon – nota red.).

„Pledarea noastră rămîne neschimbată – Veaceslav Platon (Kobalev) are pașaport ucrainean valabil, el este cetățean al Ucrainei, și nu au fost prezentate dovezi elocvente. Judecătoria deocamdată ține partea Procuraturii”, a adăugat Nikitcenko.

Avocatul lui Platon, managerul firmei de avocatura „Pravovest” Gleb Seghida a comunicat în cadrul unui interviu oferit NOI.md că apărarea intenționează să depună un recurs împotriva sentinței. Se așteaptă că apelul va fi examinat săptămâna viitoare.


Reamintim că la 25 iulie șeful Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a comunicat că Veaceslav Platon a fost dat în căutare internațională și pe numele lui a fost eliberat un mandat de arest, acesta fiind suspectat de complicitate la sustragerea ilicită a mijloacelor bănești în proporții mari din Banca de Economii.

În aceeași seară a devenit cunoscut faptul că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a reținut pe Platon la Kiev. Ulterior Procuratura Generală a inițiat procedura de extrădare a suspectului în Moldova.

La 28 iulie Judecătoria sectorului Pecerskii a orașului Kiev a emis o hotărîre privind plasarea lui Platon în arest preventiv pe 40 de zile.

La 1 august apărarea lui Platon a contestat hotărîrea instanței privind plasarea businessmanului în arest preventiv pe 40 de zile. Ulterior apelul apărării a fost respins.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?