Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Turcia și-ar fi infiltrat spionii în Germania

23 aug. 2016,, 10:38   Externe
2268 0

Foto: www.libertatea.ro

Membrii Bundestagului (Camera inferioară a Parlamentului german) au cerut guvernului să ancheteze zvonurile conform cărora agenți ai servicilor secrete turce fac presiunii asupra comunității turce de pe teritoriul Germaniei.


Mai exact, agenți serviciilor secrete turce ar fi demarat o operațiune de intimidare a simpatizanţilor opozantului Fethullah Gulen, despre care autorităţile de la Ankara afirmă că a orchestrat tentativa de lovitură de stat de pe 15 iulie

Potrivit unei investigaţii jurnalistice publicate de săptămînalul ”Welt”, activităţile serviciului de spionaj turc (MIT) în Germania au căpătat o dinamică specială după puciul eșuat.

Conform respectivei investigaţii, circa 6.000 de agenţi voluntari ai MIT acţionează în Germania pentru a încerca să reducă la tăcere vocile critice din rîndul comunităţii turce la adresa președintelui turc Recep Tayyip Erdogan. Aceeaşi publicaţie susţine că directorul ediţiei în limba germană a cotidianului ZAMAN a primit o scrisoare din partea unor agenţi ai MIT, în care este ameninţat cu moartea dacă nu cooperează.

De asemenea, conform publicaţiei Der Spiegel, MIT a cerut sprijinul serviciului german de informaţii BND pentru supravegherea a circa 40 de membri ai reţelei clericului Gulen, dar şi extrădarea a trei persoane. Aceeaşi publicaţie mai semnalează că diplomaţii turci au cerut autorităţilor locale din 11 landuri germane să ia măsuri împotriva partizanilor lui Gulen, solicitare ce a fost respinsă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?