X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Militari ai Batalionului „Fulger” se antrenează în România

22 aug. 2016,, 16:25   Societate
2645 0

Foto: www.realitatea.md

Un grup de militari ai Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger” (BDS) participă, în perioada 20 august - 4 septembrie curent, la exerciţiul JCET-2016 (Joint Combined Exchange Training), care se desfășoară la Buzău, România.


În cadrul exercițiului, militarii se antrenează înainte de participarea la exerciţiul „Junction Strike 2016”, care va avea loc în luna septembrie curent pe teritoriul României.

Potrivit comandantului BDS, locotenent-colonelul Veaceslav Balan, la Buzău, militarii moldoveni şi cei ai forțelor speciale romîne execută procedee de luptă apropiată în mediul urban, cercetare specială, acțiuni directe (raiduri, căutare-salvare), asistenţă militară, antrenament de desantare din elicopter, salturi cu paraşuta, procedee de evacuare a răniţilor, dar şi trageri avansate din armamentul de infanterie.

La „Junction Strike 2016”, militarii Armatei Naţionale vor participa alături de contingentele Bulgariei, Georgiei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii şi Turciei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?