Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cu ocazia zilei profesionale, apicultorii din Moldova desfăşoară tîrgul mierii

19 aug. 2016,, 16:32   Business
4639 1
Пчеловоды Молдовы проводят медовую ярмарку по случаю профессионального праздника
Foto: rtr.md

Vineri, apicultorii din Moldova au deschis la Chişinău Tîrgul mierii. Evenimentul se desfăşoară cu ocazia zilei profesionale a apicultorului, marcate tradiţional pe 19 august, de sărbătoarea creștină Schimbarea la Faţă a Domnului.


Reprezentantul Asociaţiei Apicole "Apis Mellifera", Ion Maxim, a spus că tîrgul se desfăşoară în scuarul Teatrului de Operă şi Balet şi va dura trei zile.

"La tîrg participă peste 40 de apicultori din diferite raioane ale Moldovei, precum şi o moldoveancă care se ocupă de producerea mierii în Italia. Îi invităm pe toţi iubitorii de dulce să participe la sărbătoare, să guste diferite feluri de miere şi să cumpere de care le-a plăcut mai mult. Totodată, este planificat un concert al interpreţilor moldoveni, organizat de Pretura Sectorului Buiucani", a spus el.

Potrivit datelor preliminare, în anul curent, în Moldova au fost recoltate circa 2,5 mii de tone de miere. Peste 1,7 mii de tone au fost deja exportate în 15 ţări ale lumii. Cei mai mari consumatori de miere din Moldova sînt Germania, Franţa, Italia, Polonia şi România.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?