Merkel nu vede nicio legătură între migranți și valul de teroare din Germania

Merkel nu vede nicio legătură între migranți și valul de teroare din Germania
Меркель не видит связи между мигрантами и волной террора в Германии
Foto: mediafax.ro

Cancelarul german, Angela Merkel, a respins afirmațiile potrivit cărora sosirea a 1,1 milioane de migranți în Germania, anul trecut, a adus în țară terorismul organizației jihadiste Stat Islamic, relatează DPA.


'Terorismul practicat de organizația Stat Islamic nu este un fenomen care a sosit odată cu refugiații, el era deja prezent', a declarat Angela Merkel miercuri seara, în cadrul unui eveniment de campanie în landul Mecklenburg-Vorpommern (est), unde vor avea loc alegeri pe 4 septembrie.

Germania se află în stare de alertă ridicată de la atacurile teroriste de luna trecută, unul comis cu un topor și cuțit într-un tren și celălalt în apropierea unui festival de muzică, și care au fost revendicate de ISIS. Ambele atacuri au fost comise de solicitanți de azil.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, antimigrație) și critici din blocul conservator al cancelarului german susțin că politica lui Merkel a granițelor deschise a creat o problemă de securitate națională în țară.

În landul Mecklenburg-Vorpommern, AfD este creditată cu 18% din intențiile de vot, în timp ce creștin-democrații cancelarului Merkel sînt cotați cu 23%, potrivit sondajelor de opinie.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Întrebări - Răspunsuri

Întrebări arzătoare și răspunsuri la ele găsiți la noua noastră rubrică „Întrebări-Răspunsuri”


captcha

Sondaj Toate

load