X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Experţii băncii mondiale vor oferi sprijin în reformarea sistemului judiciar

16 aug. 2016,, 09:00   Economie
2738 1
Всемирный банк окажет помощь в реформе юстиции
Foto: novostipmr.com

Experţii Băncii Mondiale (BM) vor oferi sprijin în reformarea sistemului judiciar. Despre aceasta experţii au declarat luni, în cadrul întrevederii cu ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari.


Misiunea experţilor BM este de a se afla în Chişinău pentru studierea cadrului instituţional din sectorul justiţiei, a cheltuielilor publice şi aplicarea tehnologiilor informatice. Ei au declarat că vor propune Ministerului Justiţiei modele din SUA şi UE aplicabile pentru reformele în Moldova.

"Sistemul probaţiunii, executarea hotărîrilor judecătoreşti şi utilizarea noilor tendinţe IT în procesele justiţiei sunt domeniile de interes pentru cooperare ale ministerului de resort cu posibili finanţatori externi. Este necesară o abordare complexă de uniformizare a tuturor proceselor on-line, inclusiv pentru subvenţionarea lor printr-un efort conjugat", se menţionează în comunicatul de presă.

Experţii au evidenţiat necesitatea stringentă de iniţiere a unui centru unic pentru instruirea iniţială şi continuă a funcţionarilor publici, inclusiv on-line, în domeniul elaborării, menţinerii, dezvoltării sistemelor informaţionale şi determinarea pentru administrarea unor platforme interconectate, ce ar "comunica" între ele zilnic.

Vladimir Cebotari a accentuat necesitatea "prioritizării măsurilor de aplicare a legislaţiei privind noua hartă de amplasare a instanţelor de judecată, dar şi eforturile de modernizare a sistemului penitenciar".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?