Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Mass-media ar putea pierde locul II în topul încrederii – expert

15 aug. 2016,, 12:06   Societate
2481 3

Foto: ipn.md

Calitatea produsului jurnalistic autohton per ansamblu a scăzut în ultimii ani, susține directorul executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei, citat de Noi.md.


În opinia expertului, chiar dacă presa se poziționează constant pe locurile II, III în topul credibilității, această tendință s-ar putea schimba, întrucît oamenii au început să perceapă mai obiectiv informația furnizată de instituțiile mass-media.

”Eu cred că presa din Republica Moldova dă semne foarte clare de alterare profesională. Vizavi de încrederea cetățenilor – da, topurile, sondajele arată în continuare mass-media pe locul doi după Biserică, însă, dacă s-ar face acum un sondaj situația ar fi mai proastă. Din multiplele întîlniri pe care le-am avut în ultima perioadă cu cetățenii în diferite localități ale țării – și nu mă refer la orașe, ci în localități rurale – oamenii sînt decepționați. Ei înțeleg și asta bucură”, a explicat Petru Macovei în cadrul unei emisiuni la Europa Liberă.

În contextul apropierii campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, directorul API a remarcat că unele instituții de presă nici nu au ieșit din campania precedentă, promovînd constant anumiți politicieni.

”În țările din Europa, încrederea în mass-media este mai mică decît în Republica Moldova. Asta nu neapărat este un lucru rău, dacă media nu se bucură de încrederea a 100 de procente sau 90 la sută dintre cetățeni. Trebuie doar să înțelegem că cetățenii din Europa, spre deosebire de cei din Moldova, au o mai mare dexteritate sau o mai mare înțelegere și pricepere de a disemina produsul jurnalistic bun de cel prost”, a punctat Macovei.

Conform datelor Barometrului Opiniei Publice pentru aprilie 2016, moldovenii au cea mai multă încredere în Biserică, primărie și mass-media. Cel mai redus grad de încredere cetățenii îl au în Președinție, Parlament și Guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?