X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Numărul traversărilor la frontiera de stat, în creștere semnificativă

15 aug. 2016,, 12:45   Societate
2260 0

Foto: border.gov.md

În perioada 8 – 14 august curent, în punctele de trecere s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de traversări a frontierei de stat, comparativ cu prima săptămînă a lunii curente, notează Noi.md.


Datele Poliției de Frontieră arată că fluxul persoanelor a constituit peste 500 de mii de traversări, cu 5% mai mult față de săptămîna precedentă, iar traficul unităților de transport s-a ridicat la peste 100 de mii traversări, în creștere cu circa 7 %.

Totodată, polițiștii de frontieră au depistat aproximativ 100 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră a Republicii Moldova. În jur de 40 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și cel al punctelor de trecere; 29 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova; 10 persoane au prezentat documente false, iar alte 6 au fost cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

În decursul săptămînii precedente, 13 cetăţeni străini și 39 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Totodată, potrivit datelor deținute, nouă cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar alți 15 în Uniunea Europeană. Din Federația Rusă au fost deportați trei conaționali, iar din UE - șapte cetățeni moldoveni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?