Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Responsabilul de contrabanda cu petrol al reţelei teroriste Stat Islamic a fost ucis

13 aug. 2016,, 00:30   Externe
2996 0

Foto: agora.md

CRSKI a emis o declaraţie referitoare la uciderea lui Sami Jassim Mohammed al-Jabouri în cadrul unei operaţiuni internaţionale, în apropierea oraşului Qaim, situat la 400 km de Bagdad.


Jabouri, cunoscut sub numele de luptător Haji Hamad, era responsabil de resursele naturale ale reţelei Stat Islamic de pe teritoriile Irakului şi Siriei.

„Acesta şi unul din ajutoarele sale au fost ucişi în timpul operaţiunii. Întregul personal a revenit în siguranţă la baza militară", conform Consiliului Regional de Securitate a Kurdistanului Irakian.

Kurzii, alături de forţele coaliţiei internaţionale au întreprins în ultimul an o serie de operaţiuni punctuale în nordul Irakului.

Anterior CRSK a anunţat la 18 aprilie uciderea lui al-Jabouri şi a doi dintre subordonaţii săi într-o operaţiune militară, fapt ce nu a fost confirmat până în prezent.

Sami Jassim Mohammed al-Jabouri era responsabil de vânzarea petrolului de contrabandă care provenea din regiunile capturate ale Irakului și Siriei. Ministerul apărării al Federației Ruse declara că petrolul era achiziționat de Turcia, iar oficialii americani consideră că Guvernul lui Bashar al-Assad cumpăra aceste hidrocarburi.

Veniturile lunare ale Statului Islamic din vânzarea petrolului au fost evaluate la 40 milioane de dolari și reprezintă principala sursă de venit a organizației terorriste.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?