Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Adriana Bețișor intenționează să cheme în judecată ZdG

12 aug. 2016,, 10:50   Societate
2294 0

Foto: unimedia.info

Adri­ana Beţi­şor intenţio­nează să cheme în jude­cată Zia­rul de Gardă, nemulţu­mită de fap­tul că, în ultima lună, după ce a reu­şit cea mai răsu­nă­toare con­dam­nare din isto­ria R. Mol­dova, a fost „ţinta” mai mul­tor arti­cole de presă.


Aceasta soli­cită, prin inter­me­diul avo­ca­tei care o repre­zintă, publi­ca­rea unei dezminţiri „cu pri­vire la cos­tul exor­bi­tant al imo­bi­lu­lui vizat în titlul arti­co­lu­lui” şi „eli­mi­na­rea foto­gra­fiei de pe fun­da­lul imo­bi­lu­lui ce con­sti­tuie obiect al inves­ti­ga­ţiei şi a extra­su­lui din Regis­trul bunu­ri­lor imo­bile din publi­ca­ţia online”, după ce ZdG a dez­vă­luit că fami­lia sa a cum­pă­rat şi con­stru­ieşte un imo­bil de mili­oane la mar­gi­nea Chi­şi­nă­u­lui. În caz con­trar, susţine pro­cu­rora, va acţiona zia­rul în jude­cată cu „soli­ci­ta­rea obli­ga­to­rie a des­pă­gu­bi­ri­lor pecu­ni­are”.
Adri­ana Beţi­şor, pro­cu­rora Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­ru­pţie, prin inter­me­diul avo­ca­tei Adri­ana Eşanu, a remis la înce­pu­tul aces­tei luni, pe adresa reda­cţiei Ziarului de Gardă, o cerere pre­a­la­bilă, nemulţu­mită de fap­tul că ZdG a scris în ultima lună mai multe arti­cole care o vizau, scrie zdg.md.
„Con­si­de­răm că săp­tămâ­na­lul de inves­ti­ga­ţie Zia­rul de Gardă desfă­şoară împo­triva dnei Beţi­şor Adri­ana (per­soana care deţine o pozi­ţie soci­ală şi pro­fe­sio­nală deo­se­bit de res­pec­ta­bilă în cadrul orga­ne­lor Pro­cu­ra­tu­rii) o cam­pa­nie viru­lentă de deni­grare, afec­tând grav drep­turi nepa­tri­mo­ni­ale apa­rţinând ei”, se menţio­nează în cere­rea pre­a­la­bilă.

„În legă­tură cu abu­n­denţa infor­ma­ţi­i­lor care în speţă au fost dena­tu­rate intenţio­nat şi a cri­ti­ci­lor aduse per­soa­nei repre­zen­tate, dar şi inte­re­sul exce­siv de mare pe care l-a mani­fes­tat reda­cţia dvs în ulti­mul timp faţă de dna Beţi­şor Adri­ana, ZdG i-a adus atin­gere spa­ţi­u­lui ei pri­vat. Nu putem să nu remar­căm că valul de publi­ca­ţii având-o ca pro­ta­go­nistă pe dna Beţi­şor se înscrie într-un con­cept de defă­i­mare intenţio­nată având ca obiec­tiv afec­ta­rea cre­di­bi­li­tă­ţii acti­vi­tă­ţii ei de ser­vi­ciu prin inter­me­diul dena­tu­ră­rii unor aspecte ce ţin de viaţa pri­vată a ei, într-un con­text de intru­men­tare a uneia din­tre cele mai noto­rii con­dam­nări a unui dem­ni­tar de stat pen­tru acte de coru­pţie pe care a cunoscută-o vreo­dată R. Mol­dova”, se mai pre­ci­zează în scri­soa­rea Adri­a­nei Beţi­şor.
Amintim că anterior Ziarul de Gardă a scris despre o casă care aparține familiei Bețișor și a cărei valoare ar fi de cel puţin 100 de mii de euro, despre achizițiile procurorei din anul 2015, precum și despre averea acesteia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?