Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Snegur: La 25 de ani de independență a țării, trăiesc sentimente de satisfacție

10 aug. 2016,, 17:30   Politică
9497 32

Foto: unimedia.info

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, susține că trăiește sentimente de satisfacție cu prilejul marcării, în acest an, a 25 de ani de la proclamarea independenței, notează Noi.md


Fostul demnitar afirmă că în acest răstimp, multe s-au schimbat în plan politic, economic și social, principala realizare este însă libertatea poporului de a lua decizii.

„Personal trăiesc un sentiment de satisfacție. În perioada ce s-a scurs după proclamarea independenței, Republica Moldova s-a consolidat în calitate de stat suveran, independent și democratic, cu propriile simboluri naționale, propriul sistem de securitate și o economie de piață. Principalul e că sîntem liberi în a lua deciziile privitor la cursul nostru de dezvoltare de mai departe. Bineînțeles că am și regrete, unul dintre care ar fi desfășurarea prea lentă a tranziției, realizările insuficiente pe dimensiunea economică și socială din cauza cărora, nivelul de trai al populației lasă de dorit, dar aceste aspecte sînt reparabile”, a remarcat Mircea Snegur în cadrul unui interviu pentru "Moldpres".

Fostul șef de stat s-a arătat nedumerit de mesajele exprimate de unii lideri de opinie cu privire la viitorul țării. ”Mie personal îmi displac criticanții, persoanele sceptice care fac declarații de genul: «25 de ani pierduți», «nimic nu s-a făcut» «ne-au furat independența». Și mai mult mă miră faptul că chiar și unii din fosta conducere le țin hangul răutăcioșilor”, a punctat Snegur.

Totodată, primul președinte al țării s-a arătat convins că viitorul Republicii Moldova este în UE. „De sîrguința și calitatea realizării Acordului de asociere Moldova - UE depinde și perspectiva, data, ziua aderării”, a concluzionat Snegur.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?