X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fost șef la BSM atenționează! Aflarea în libertate a lui Shor poate aduce prejudiciu

10 aug. 2016,, 10:43   Politică
5509 7

Foto: jurnal.md

Fostul şef al Secţiei Prevenirea Spălării Banilor şi Monitorizarea Tranzacţiilor din cadrul Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac, spune că eliberarea primarului de Orhei, Ilan Shor, poate prejudicia ancheta în dosarul fraudei de la cele trei bănci.


Totodată, Sergiu Sagaidac a mai menţionat că atît timp cît Ilan Shor se va afla în libertate, el va influenţa martorii şi va distruge unele probe din această anchetă. Declaraţiile au fost făcute în cadrul uni interviu pentru crimemoldova.com.

„Aflarea în libertate a lui Shor poate prejudicia ancheta prin influenţarea martorilor şi distrugerea anumitor probe”, a declarat Sergiu Sagaidac.

Mai mult, fostul şef de la Banca Socială a vorbit şi despre arestarea lui Veaceslav Platon: „El urmează să aibă parte de un proces echitabil, dar nu de un show regizat ca în cazul lui Shor. De aceea s-a solicitat amînarea extrădării lui Platon pînă la audierea acestuia de către reprezentanţii FBI şi Departamentului Justiţie al SUA. Chiar şi fiind în calitate de bănuit, el are dreptul de a depune depoziţii”.

„Cu părere de rău, în Republica Moldova situaţia este de aşa natură că instituţiile de stat sînt capturate şi nu sînt independente din punct de vedere instituţional. Dacă Platon va fi extrădat pînă la audierea de către autorităţile din Statele Unite, există un risc ca acesta să nu depună depoziţii. Să nu i se permită să depună depoziţii. În cazul lui Shor, lui i se permite să depună acele depoziţii doar care îi sînt permise. În cazul în care se va reuşi audierea lui de către organele de anchetă ale SUA, se vor elucida multe aspecte, luînd în considerare că domnul Platon cunoaşte mecanismele prin care s-a comis această fraudă bancară şi persoanele care au beneficiat. Pe Platon l-au arestat aşa de operativ şi acum pentru a-l readuce la tăcere”, a adăugat Sergiu Sagaidac.

Amintim că mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au condamnat eliberarea controversatului om de afaceri Ilan Shor din izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?