Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon va scoate din buzunar 50 de mii de lei pentru Streleț

9 aug. 2016,, 21:06   Politică
6856 5

Foto: independent.md

Valeriu Streleț a cîștigat în instanță procesul pe care îl avea cu liderul PSRM, Igor Dodon. Astfel, Dodon va fi impus să-i achite fostului premier despăgubiri morale în valoare de 50 de mii de lei.


Asta după ce la sfîrșitul anului trecut, Valeriu Streleț, a înaintat o cerere de chemare în judecată către Igor Dodon și PSRM, privind apărarea reputației.

Și anume, în cadrul emisiunii din 16 noiembrie 2015 și în reluare, la 21 noiembrie 2015, Igor Dodon a declarat: „Noi avem informația confirmată, cel puțin din surse anonime, care nu pot fi făcute publice, că au fost declarate la prețuri mult mai mici, astfel fiind cazul de evaziune fiscală. Acum obținem ultima informație de la Serviciul Vamal și voi face public la mine pe blog. Am dovezi clare, prin care se demostrează că BIOPROTECT importa la prețuri reduse produse de uz fitosanitar, care mai departe erau vândute la prețuri exagerate. O parte a profitului pleca în off-shoruri și marea majoritate a producătorilor agricoli, de fapt, plăteau niște prețuri, care economic nu erau justificate. Am probe și le voi publica…”

Instanța de judecată a decis astăzi că afirmațiile nu corespund realității, sunt defăimătoare și au lezat reputația S.C. BIOPROTECT S.R.L. Astfel, Igor Dodon este impus să achite despăgubiri companiei BIOPROTECT, în mărime de 50 de mii de lei, pentru prejudiciul moral cauzat. De asemenea, Igor Dodon va trebui să achite parțial și cheltuielile legate de judecarea cauzei. Mai mult, liderul PSRM urmează să dezmintă public, personal, afirmațiile sale expuse în privința S.C. BIOPROTECT S.R.L, prin difuzarea în același mod și în cadrul aceleiași emisiunii În PROfunzime, pe postul de televiziune ProTV, sau în cadrul unei conferințe de presă.

Hotărîre poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile..

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?