Încă un milionar arestat în dosarul fraudei bancare?

Încă un milionar arestat în dosarul fraudei bancare?
Încă un milionar arestat în dosarul fraudei bancare?
Foto: mbc.md

La începutul săptămînii trecute, într-un dosar pentru escrocherie a fost reţinut pentru 72 de ore, afaceristul Corneliu Ţurcanu, devenit celebru în 2007, cînd a încasat de la Republica Moldova 2,5 milioane de euro, despăgubiri în cazul Oferta-Plus contra Moldovei, informează Mold-Street.


Acesta, este suspectat de escrocherie în proporţii deosebit de mari. Procurorii ce instrumentează cazul au refuzat să ofere detalii invocînd secretul anchetei. Informaţia a fost însă confirmată de Maria Vieru, şefa serviciului de presă a Procuraturii Generale.

Ulterior instanţa de judecată a adoptat drept măsură preventivă reţinerea lui Ţurcanu pentru 25 de zile.

În ultimii ani, firmele controlate de Corneliu Ţurcanu şi soţia sa Liliana au figurat în mai multe scandaluri, inclusiv cel legat de dispariţia miliardului din sistemul bancar.

Astfel Vinăria Zîmbreni, controlată de Corneliu Ţurcanu a luat pe 25 noiembrie 2014, un împrumut 25 de milioane de lei de la Banca Socială, dar a depus gaj, averea deja gajată pentru alte credite de la Banca Socială.

Era exact în ziua cînd mai multe firme fantome au primit credite de miliarde de lei de la Banca Socială, ce a dus la prăbuşirea a trei bănci.

Continuarea articolului pe Mold-Street.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu8 comentari

Daniel 9 aug. 2016,, 12:21

Nu e primul și nici ultimul. Mai sînt ei implicați în furtul de la BEM și celelalte bănci, mai trebuie doar puțin timp, mai ales că acuma trebuie de ocupat cu extrădarea lui Platon!!!

Dinu 9 aug. 2016,, 10:49

Toti amicii lui Filat si a Topilor ce au contribuit la acest furt trebuie sa ajunga acolo unde le este locul... adica dupa gratii. La inceput credeam ca acest caz va fi musamalizat... insa vad ca exista dorinta de a face dreptate.

Fima 9 aug. 2016,, 09:29

Iata pe timmpul guvernării verzi nu se vedea atitea arestari atiția corupționeri prinși asta se vede ca ii convenia lui Filat, acum observ pe zi ce trece tot mai mult curat printre corupționeri.

Realist 9 aug. 2016,, 09:27

Arestati-l si pe milionarul Andrei Nastase! De unde in contul mamei sale si a soacrei sale au ajuns zeci de milioane de lei? De unde are casa de lux in Frankfurt si oficiu in cea mai scumpa cladire? Nu cred ca din venitul de simplu avocat!

русский 8 aug. 2016,, 22:06

один "адвокат"-мирча уже высказался. ща второй вылезет из норы-437 и тоже ляпнет что-то гениальное

Nic 8 aug. 2016,, 13:59

Мирча умница. Как грамотно изложил возможности взятия кредита, наверное сам использовал схему. Мирча, скажи еще что ЛП и Гимпу воруют во благо Молдавского народа для счастливого Европейского будущего, и чтоб не досталось Путину.

Mircea 8 aug. 2016,, 12:06

Надо точнее писать. Иди знай как было.Может было так:
Заложено имущество,частично он выплатил кредит и проценты .Человек решил еще взять кредит.Что делать? Два варианта. Снять залог на выплаченную часть имущества,и взять кредит под оставшуюся. Другой вариант,не снимать залог,а оставить изменив сумму кредита,с учетом благонадежности кредитора.Это уже банк решает,доверять или нет.В этом же банке,ему дают кредит и он его выплачивает.Почему ему не доверять? Естественно доверились.Выдали новый кредит.Все в один-два дня,максимум неделю. А вот если имущество было не его,а
бизнес план лежавший в основе кредита не исполнялся,то тогда это мошенничество и подлог. Правда для ареста нужны основания.Из материалов их не видно.

русский 8 aug. 2016,, 11:50

здорово..как залог использовал имущество уже заложенное в этом же банке...а те кто выдавал кредит значит чистые да? типа они не знали что это имущество уже заложено в их же банке?!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load