Usatîi anunță că vrea la toamnă să scoată lumea în stradă

Usatîi anunță că vrea la toamnă să scoată lumea în stradă
Usatîi anunță că vrea la toamnă să scoată lumea în stradă
Foto: noi.md

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, cheamă cetățenii la noi proteste.


Într-o postare pe Facebook el anunță că protestul va fi organizat după 27 august, cînd Moldova sărbătorește Ziua Independenței.

Motivul pentru care politicianul susține ideea organizării protestelor este faptul că prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, ar dori modificarea după alegerile prezidențiale a Codului Electoral și introducerea sistemului mixt de alegere a deputaților, astfel democratul și-ar păstra influența în țară.

„Plahotniuc va anunța că după multiple consultări cu oamenii, aceștea doresc să aibă reprezentantul său din raion în Parlament. de accea după alegerile prezidențiale va fi introdusă sistema mixtă. Adică, se presupune că din cei 101 deputați, jumătate vor fi aleși în cadrul circumscripţiilor electorale uninominale. Ce înseamnă aceasta: Plahontiuc dorește să obțină 10 mandate pe lista de partid, iar din cei aleși uninominal, drept exemplu alegerile locale unde distrugeau oponenții folosind sume enorme, va avea încă 30 de mandate. Iată 40 de mandate din cei 101. În acest sens el va acapara țara pentru mulți ani înainte”, a declarat Usatîi.

În acest sens, politicianul susține că în 2017 Plahotniuc va provoca alegerile parlamentare anticipate.

„Voi discuta cu alte partide de opoziție să ieșim la protest în perioada august-septembrie. Dodon și Năstase se pregătesc de campania electorală, iar eu consider că trebuie să ne pregătim de proteste... Nu trebuie să așteptăm ca Plahotniuc să ne conducă ca pe o turmă de oi spre alegeri mixte”, a mai spus el.

Președintele PN de mai multe ori a anunțat acțiuni de proteste însă acestea s-au finalizat fără a obține rezultate.
 


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu11 comentari

gosha 8 aug. 2016,, 15:47

Когда диктатура это факт-революция это долг.

зона ждет Усатого 7 aug. 2016,, 09:57
Deleted
Ренат Усатый 7 aug. 2016,, 09:55

да пошутил я,у меня под Бельцами уборка урожая и очистных сооружений,буду в Бельцах митинговать,а то получу

кишиневец 7 aug. 2016,, 09:52

Усатый,сиди в своих Бельцах и занимайся работой,а то доиграешься как некоторые политики,задолбал своими мыслями пошуметь,нечего в Кишинев идти,тебе перекроют вход сюда и очень скоро,криминальная р. у самого тебя и прошлое

путин 7 aug. 2016,, 02:36
Deleted
Усатый, 6 aug. 2016,, 22:02

почему усы не носишь? Какой же ты усатый, ты безусый.

Ion Ceban 6 aug. 2016,, 21:29

Усатый объявил, что хочет осенью вывести народ на уборку урожая.

meritocratia.ro 6 aug. 2016,, 21:17

Democraţia reprezentativă, tipul de democraţie existent astăzi în Europa, este o falsă democraţie !
Acum 800 de ani, democraţia nu putea fi decît reprezentativă din cauza limitelor tehnologice impuse de dezvoltarea din acea perioada. Dar, DEMOCRAŢIA REALĂ NU POATE FI DECÎT PARTICIPATIVĂ !!! Azi, în secolul 21, omenirea poate beneficia de o democraţie reală, de tip participativ !
În cele mai multe cazuri, politicienii trimişi în parlament de către cetăţeni ca să le reprezinte interesele, îşi reprezintă doar interesele personale, inetresele unor oligarhi sau corporaţii sau interese de tip mafiot ale partidelor din care fac parte.
De ce să mai apelăm la “reprezentanţi”, la politicieni care să ne reprezinte în Parlament cînd mijloacele tehnice permit azi o participare directă a cetăţenilor ţării folosindu-se de instituţia referendumului şi a votului electronic pentru orice lege fundamentală ce priveşte viitorul ţării ???

Da oameni buni, ţările pot fi conduse, administrate şi fără Parlament, fără partide şi politicieni. Cel mai bun exemplu în acest sens este Elveţia la nivel administrativ local. Cum se va face acest lucru ?

Simplu – ca şi pînă acum în proporţie de 90% !!!!
Guvernul va administra ţara prin ordonanţe de urgenţă CA ŞI PÎNĂ ACUM !!!!
În cazul legilor de importanţă naţională (lucru decis de Sfatul Înţelepţilor), poporul va fi chemat la vot. Votul poporului poate fi exprimat ca şi pînă acum, în mod tradiţional, mergînd la vot, (cu cabine de vot) sau după părerea mea, mult mai bine prin internet. Veţi spune că unii nu au internet. Pentru ei se vor organiza în şcoli puncte de vot (computere) în care vor fi ajutaţi de către persoane specializate (cadre didactice din scoli) să voteze. Veţi spune că există posibilitatea fraudei de soft. Vă voi spune că aceeaşi posibilitate a fraudei de soft există şi la votul tradiţional. După votul exprimat pe hîrtie, datele se introduc în computere şi tot la mîna computerului si a softului ajungi !
Dar… proba elocventă a înşelătoriei la vot e dată de sondajele de opinie premergătoare votului ! E imposibil ca diferenţa dintre vot şi sondajele de opinie să fie mai mare de 5%. Dacă s-ar întîmpla o astfel de anomalie (fraudă), va fi prevăzut în legea electorală meritocrată refacerea votului (după prinderea şi pedepsirea exemplară a ticăloşilor) !

Legat de fraudarea votului, în condiţiile de azi, votul este fraudat atît la etapa numărării buletinelor de vot prin introducerea de buletine suplimentare şi prin anularea prin dublă stampilare a unor voturi valide, la etapa introducerii datelor în computere precum şi la etapa centralizării voturilor la nivel naţional prin soft măsluit.
Eliminînd două etape – pe cea a numărării votului pe buletine şi pe cea a introducerii rezultatelor în computere, AM ELIMINA DOUĂ ETAPE IMPORTANTE DE POTENŢIALĂ FRAUDARE !
A treia etapă, cea a softului şi singura posibilitate de fraudă în cazul votului electronic, aceasta va fi exclusă prin clauza repetării votului în cazul unor discrepanţe mai mari de 5% faţă de sondajele de opinie şi un cod penal care să prevadă puşcăria pe viaţă pentru cei ce ar îndrăzni să măsluiască votul.

Astfel, printr-o democraţie de tip participativ (directă), societatea va putea fi condusă in mod REAL DEMOCRATIC, in interesul şi folosul cetaţenilor, mult mai eficient, mult mai flexibil, mult mai uşor (mai puţină birocraţie), decizii luate mult mai rapid şi nu mai vorbesc despre reducerea uriaşă a costurilor de administare a ţării.
În final asta se va regăsi într-un nivel de viaţă mult mai ridicat al poporului !

ччч 6 aug. 2016,, 20:15

Политический никто этот Усатик.

Батя 6 aug. 2016,, 17:00

Ходить по улицам мало--- действовать надо ..Говорю рано еще митинги проводить рано.Придет время неспешите.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load