X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Scriitorul Igor Volniţchi a lansat un nou roman

4 aug. 2016,, 12:47   Societate
4715 0
Писатель Игорь Волницкий представил свой новый роман
Foto: infotag.md

Scriitorul Igor Volniţchi a lansat noul roman "Călătorind pe aripi de înger".


Potrivit Agenţiei INFOTAG, lansarea a avut loc, miercuri, la biblioteca "Onisifor Ghibu" din capitală.

Criticul literar Ion Ciocanu a menţionat că Igor Volniţchi se deosebeşte prin "originalitatea abordării problemelor existenţei umane, prin profunzimea gîndului şi prin stil neobişnuit".

"Este un mod uimitor al romancierului de a-l pune pe cititor să urmărească desfăşurarea subiectului şi să se apropie de deznodămînt. Deznodămîntul vine ca o recompensă pentru răbdarea şi acceptul de a "rezista" stilului naraţiunii la care scriitorii contemporani de la noi recurg mai rar."

Scriitorul şi criticul Vlad Zbîrciog a spus că este uimit de noul roman, care este un fel de continuare a romanului precedent "Învaţă-mă să mor".

"Sînt meditaţii pe tema vieţii şi morţii. Dar în aceste cugetări există o abordare foarte profundă, o linie clară a naraţiunii, un subiect bine gîndit, eroi neobişnuiţi. Romanul uimeşte prin abordarea problemei existenţei umane, iar autorul - prin cunoaşterea profundă a unei teme dificile. Aş spune că, în prezent, Igor Volniţchi este cel mai bun scriitor al Basarabiei", a spus Zbîrciog.

Preşedintele Congresului Azerilor din Moldova, Vugar Novruzov, a menţionat că "romanele lui Volniţchi sînt educative şi toţi trebuie să le citească".

Vugar Novruzov, care a finanţat traducerea şi publicarea romanului precedent în limba rusă, a anunţat că şi noul roman "Călătorind pe aripi de înger" va fi tradus în limba rusă, iar apoi poate şi în azeră.

Igor Volniţchi a menţionat că "romanul este parte a trilogiei consacrate problemelor vieţii şi a morţii, existenţei umane, comportamentului oamenilor, vieţii după moarte". Potrivit lui, primul roman al trilogiei - "Învaţă-mă să mor" - a fost publicat acum doi ani, iar al treilea roman va vedea lumina tiparului peste un an.

"Călătorind pe aripi de înger" este consacrat celor şapte virtuţi dumnezeieşti, care îl ajută pe om să devină cu adevărat puternic: umilirea, suferinţa, iertarea, pocăinţa, compasiunea, smerenia şi priceperea de a jertfi cu ceva", a spus autorul.

Scriitorul a vorbit şi despre planurile sale. El a spus că la moment lucrează la traducerea în limba română a operelor unui scriitor azer. De asemenea, intenţionează să prezinte noul său roman în diferite colţuri ale Moldovei, precum şi să-l lanseze în România şi Rusia.

Pînă la romanul "Călătorind pe aripi de îngeri", Igor Volniţchi a lansat romanele "Călăul e nevinovat" şi "Învaţă-mă să mor", culegerea de povestiri "Prizonierii amurgului", dar şi două ediţii ale "Istoriei partidelor din Republica Moldova".

Igor Volniţchi are 39 de ani. În perioada 1998-2009 el a activat la Agenţia de Presă INFOTAG şi la revista "Profit". În 2009-2013 a fost consilier principal de stat şi purtătorul de cuvînt al prim-ministrului Vlad Filat. În prezent, conduce compania de PR şi consulting politic "Poliexpert", fiind totodată cofondator a cîteva site-uri informativ-analitice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?