X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Are sau nu Platon, cetățenia Ucrainei?

3 aug. 2016,, 13:00   Politică
5008 0

Обладает ли Платон гражданством Украины или нет?
Foto: rise.md

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, susține că nu a primit nici o confirmare oficială din partea Kievului cu privire la faptul dacă Veaceslav Platon ar fi sau nu cetățean al Ucrainei, relatează NOI.md


Totodată, el a ținut să dezmintă informația vehiculată cum că Veaceslav Platon ar fi renunțat la cetățenia moldovenească, menționează Europa Liberă.

Viorel Morari a făcut declarația în contextul în care avocatul lui Veaceslav Platon a declarat că extrădarea lui Platon în Moldova este imposibilă.

„Această informație ne impune să întreprindem tot ce e posibil pentru a nu admite extrădarea lui Platon în Moldova. Autoritățile Ucrainei trebuie să înțeleagă că sînt obligate să asigure drepturile și securitatea cetățeanului său. Miza este nu doar libertatea clientului nostru, ci și viața lui. Solicităm ajutorul organelor abilitate și a lui Petro Poroșenko personal, pentru asigurarea securității cetățeanului Ucrainei, omului de afaceri Platon. Informația apărută în presă despre aceea că a fost găsit pașaportul lui ucrainean fals nu corespunde adevărului”, a menționat avocatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?