X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Soția lui Platon: Nu voi permite ca soțul meu să fie extrădat în Moldova

2 aug. 2016,, 14:00   Politică
12886 2
Жена Платона: Не допущу экстрадиции мужа в Молдову
Foto: ukrinform.ru

Evghenia Tulcevskaia, soția businessmanului Veaceslav Platon, reținut la Kiev pe 25 iulie, insistă că omul de afaceri nu trebuie extrădat în Moldova, iar autoritățile ucrainene trebuie să fie de partea lui, relatează NOI.md.


Ea a afirmat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă susținute la Kiev pe 2 august. „Sînt sigură că soțul meu este cetățean al Ucrainei. El a obținut cetățenia în 2002. Trăim la Kiev de mai mulți ani. Aici este familia, casa lui, aici el muncește, aici i-am născut un copil, care are un an și jumătate. El niciodată nu s-a ascuns, nu are pază, deseori urca singur la volan. Nu știu de ce trebuia să se recurgă la o astfel de operațiune cu arestare, de ce soțul meu a fost ulterior bătut. Solicit Guvernului, președintelui Piotr Poroșenko să intervină în această situație și să o elucideze în conformitate cu legislația”, a declarat Tulcevskaia.

Ea a comunicat că reținerea lui Platon i-a luat prin surprindere. „Soțul meu a fost arestat foarte repede. Despre acest lucru nimeni nu știa. Noi nu am fost pregătiți, nu ne-am așteptat la așa ceva. Cel mai mult eu mă tem pentru viața lui. Am auzit multe despre autoritățile Moldovei și mă tem că el ar putea fi dus acolo. Nu voi permite extrădarea lui”, a conchis soția lui Platon.

Anterior, Tulcevskaia a publicat pe rețelele sociale o scrisoare deschisă adresată lui Piotr Poroșenko, în care a calificat acțiunile de reținere a lui Platon drept o „fărădelege” și a solicitat „să nu să se admită răfuiala” asupra soțului și tatălui copilului ei.

Și avocații lui Platon se tem pentru viața clientului său. În cadrul aceleiași conferințe de presă, avocatul și partenerul firmei de avocatură „Pravovest” Denis Șkiptan a declarat că dispune de informații că pe teritoriul Moldovei au fost lichidați trei martori în dosarul în care autoritățile îl acuză pe Platon.

Precizăm că la 25 iulie șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a comunicat că Veaceslav Platon a fost dat în căutare internațională și pe numele lui a fost eliberat un mandat de arest, acesta fiind suspectat de complicitate la sustragerea ilicită a mijloacelor bănești în proporții mari din Banca de Economii.

În aceeași seară a devenit cunoscut faptul că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a reținut pe Platon la Kiev. Ulterior, Procuratura Generală a inițiat procedura de extrădare a suspectului în Moldova.

La 28 iulie, Judecătoria sectorului Pecera al orașului Kiev a emis o hotărîre privind plasarea lui Platon în arest preventiv pe 40 de zile. În opinia avocaților bănuitului, „s-ar putea ca reprezentanții interesați ai autorităților moldovenești să exercite presiune asupra judecătorilor”.

Ieri, 1 august, apărarea lui Platon a contestat hotărîrea instanței privind plasarea businessmanului în arest preventiv pe 40 de zile. Recursul va fi examinat de către judecătorii de la Curtea de Apel de la Kiev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?