X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Procurorii s-au interesat de lucrurile de lux ale "Apă-Canal Chişinău"

1 aug. 2016,, 17:25   Capitala
3667 4
Прокуроры заинтересовались роскошными приобретениями «Apă-Canal Chişinău»
Foto: trm.md

Procuratura Anticorupție s-a autosesizat în privința conflictului de interese de la S.A. „Apă-Canal Chișinău”, depistat în urma unui audit al Curții de Conturi.


Procurorul anticorupție, Viorel Morari, a confirmat pentru Realitatea.md că a dispus ca acest caz să fie investigat de Comisia Națională de Integritate (CNI), după ce subiectul a apărut în presă.

Eugen Vițu, de la Serviciul informare și relații cu publicul al CNI suține că Constantin Becciev a fost verificat acum circa doi ani de către CNI. Sesizarea de la Procuratura Anticorupție nu a parvenit încă la instituția pe care o reprezintă, însă chiar și așa, investigația pe marginea acestui caz ar putea să înceapă abia peste câteva luni, întrucât CNI se află în proces de reformare.

Menționăm că în urma unui audit al Curții de Conturi, s-a depistat că la Întreprinderea Municipală „Apă-Canal” există un conflict de interese, întreprinderea făcând achiziții prioritar la trei agenți economici, companii care ar fi fondate de către fiica directorului „Apă-Canal”, Elena Agachi. Totodată, auditorii Curții de Conturi au depistat la întreprindere o serie de achiziții nejustificate. Constantin Becciev, directorul „Apă-Canal” susține că totul este conform Legii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?