X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Primii lăcătuși-instalatori instruiți după curriculumul nou intră pe piața muncii

1 aug. 2016,, 19:00   Societate
3023 0

Primii lăcătuși-instalatori instruiți după curriculumul nou intră pe piața muncii
Foto: sp3chisinau.si.md

A fost încheiat primul proiect moldo-austriac „AquaProf II”, iar primii 500 de lăcătuși-instalatori de tehnică sanitară și electromontori instruiți după curriculumul nou sînt gata de a intra pe piața muncii, informează NOI.md.

Proiectul „AquaProf II” s-a desfășurat în perioada anilor 2013-2016, timp în care a fost întocmit un nou curriculum la meseriile lăcătuș-instalator de tehnică sanitară și electromontor la repararea și întreținerea utilajului electric, patru suporturi de curs, o bază de date online pentru evaluare și zeci de cadre au fost instruite.

Proiectul și-a propus să apropie oferta educațională din domeniul apă și canalizare de necesitățile pieței muncii, fiind realizat de Institutul de Formare a Capacităților Profesionale (IFCP) în patru școli profesionale din Rezina, Corbu, Alexăndreni și ȘP nr.1 din Bălți.

„Cu investiții mici au fost obținute rezultate mari. Grație acestui proiect, atît elevii, cît și cadrele didactice de la meseriile electromontor și lăcătuș sînt pregătiți la cel mai înalt nivel”, a spus șeful Direcției învățămînt profesional tehnic de la Ministerul Educației, Silviu Gîncu.

La rîndul său, șeful Biroului de coordonare pentru cooperare tehnică a Austriei, Gerhard Schaumberger, a menționat: „Din punctul de vedere al donatorului, proiectul și-a atins rezultatul. Astăzi putem vorbi despre o nouă generație de lăcătuși și electromontori gata să intre pe piața muncii și să facă față cerințelor angajatorilor. Sperăm că în continuare partenerii locali vor prelua bunele practici și vor dezvolta acest domeniu de învățămînt”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?