X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Bogatu: Platon trebuie să se roage să fie extrădat în Moldova

2 aug. 2016,, 01:45   Politică
10200 8

Foto: publika.md

Editorialistul Petru Bogatu susține că controversatul om de afaceri Veaceslav Platon ar trebui să se roage să fie judecat în Moldova. „Pentru Platon răul cel mai mic e să ajungă într-un penitenciar din Chişinău. Toate celelalte soluţii sînt şi mai proaste pentru el”, a scris acesta în postare.


Editorialistul Petru Bogatu a scris într-un mesaj pe o rețea de socializare că controversatul om de afaceri Veaceslav Platon ar trebui să se roage să fie judecat în Moldova. „Pentru Platon răul cel mai mic e să ajungă într-un penitenciar din Chişinău. Toate celelalte soluţii sînt şi mai proaste pentru el”, a scris acesta în postare.

Potrivit jurnalistului, la Kiev acesta este acuzat de finanţarea separatiştilor proruşi din Donbas. Presa ucraineană afirmă că, în urma percheziţiilor, s-au găsit documente ce conţin dovezi indubitabile că el, sub acoperirea FSB, a sponsorizat rebeliunea din estul Ucrainei. Acest fapt s-ar datora unei colaborări mai vechi cu direcţia "K" a Serviciului rus de Securitate Economică, care superviza exodul de capital în afara ţării. În urma unei lupte fratricide din FSB, şeful Serviciului de Securitate Economică, Iuri Iakovlev, fusese demis deunăzi, iar şeful Direcţiei "K", Viktor Voronin, a fost trimis în judecată pentru contrabandă şi fraudă. Este arestat şi omul de afaceri Aleksandr Grigoriev care, în numele FSB, pesemne, a controlat întregul proces de spălare a banilor transferaţi clandestin din Rusia în Occident.

Cum Grigoriev era boss-ul nemijlocit al lui Platon, acesta din urmă se pare că a ieşit şi din graţiile noii conduceri a Serviciului rus de Securitate Economică care şi-ar dori, probabil, să scape de el cu orice preţ pentru a-l împiedica să vorbească în instanţa ucraineană sau cea moldovenească. E un martor periculos. De unde şi impresia că în închisoare Platon trebuie păzit straşnic pentru a-l apăra de ruşi”, scrie Bogatu.

Petru Bogatu spune că deși ppoate părea paradoxal în acest context, Platon trebuie să se roage să fie extrădat în Republica Moldova sau să rămînă, în cel mai rău caz, la Kiev, unde va fi judecat nu doar pentru afaceri ilicite, ci şi şi pentru complicitate la dezintegrarea teritorială a Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?