X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Avocații lui Platon au contestat verdictul instanței de la Kiev

1 aug. 2016,, 15:30   Politică
6423 1
Адвокаты Платона обжаловали приговор суда в Киеве
Foto: facebook.com

Hotărîrea instanței privind plasarea lui Veaceslav Platon în arest preventiv pe 40 de zile a fost contestată de avocații businessmanului.


Recursul avocaților va fi examinat la Curtea de Apel Kiev. Informația a fost confirmată pentru corespondentul NOI.md de către PR-managerul Companiei juridice „Pravovest” Ivan Nikitcenko.

Reprezentantul Companiei juridice care apară interesele lui Platon a menționat că avocații businessmanului Gleb Seghida și Denis Șkiptan, precum și soția acestuia Evghenia Tulcevskaia vor prezenta informații mai detaliate în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc la 2 august, 12:00 (ora locală). „Pînă atunci nu vă pot să spun nimic nou”, a adăugat Nikitcenko.

Reamintim că la 25 iulie șeful Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a comunicat că Veaceslav Platon a fost dat în căutare internațională și pe numele lui a fost eliberat un mandat de arest, acesta fiind suspectat de complicitate la retragerea ilicită a mijloacelor bănești în proporții mari din Banca de Economii.

În aceeași seară a devenit cunoscut faptul că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a reținut pe Platon la Kiev. Ulterior Procuratura Generală a inițiat procedura de extrădare a suspectului în Moldova.

La 28 iulie Judecătoria sectorului Pecera a emis o hotărîre privind plasarea lui Platon în arest preventiv pe 40 de zile. În opinia avocaților bănuitului, „s-ar putea ca reprezentanții interesați ai autorităților moldovenești să exercite presiune asupra judecătorilor”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?