X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Candu și Filip la raport

1 aug. 2016,, 11:16   Politică
3249 5

Candu și Filip la raport
Foto: ipn.md

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, alături de prim-ministrul, Pavel Filip, au prezentat astăzi un raport privind realizarea angajamentelor incluse în Foaia de parcurs privind acțiunile prioritare pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE, transmite NOI.md


Printre priorităţi foii de parcurs figurează măsuri de combatere a corupţiei, reformare a justiţiei şi procuraturii, libertatea mass-media, reforma administraţiei publice şi reluarea cooperării cu FMI – consolidarea independenţei regulatorilor de pe piaţa financiar-bancară, investigarea fraudei bancare şi sporirea transparenţei şi condiţiilor investiţionale.

La începutul conferinței, Adrian Candu a declarat că realizarea foii de parcurs a demarat acum 5 luni, iar în prezent din cele 82 de acțiuni care urmau să fie realizare, 74 de măsuri au fost realizate, iar 8 acțiuni sînt în proces de desfășurare. “Consider că a fost un efort consolidat și a fost un bun instrument de mobilizare atît instituțional, între Parlament și Guvern cît și pentru celelalte instituii implicate. Acuz zic o vorbă germană: „Un lucru bine incepurt este deja pe jumătate făcut”. De aceea vom continua în același ritm, și sînt convins că vom reuși. Sînt realizări frumoase dar încă sînt multe de făcut”, a spus Candu.

La rîndul său, premierul Pavel Filip a trecut în revistă toate realizările obținute la capitolul foii de parcurs. Premierul s-a referit aici la modificările operate la capitolul reformării justiției, reformelor privind activitatea mediului de afaceri, care potrivit lui a pus bazele dezvoltării economice a Moldovei.

Cît privește lucrurile care încă trebuie realizate, Pavel Filip a declarat că urmează să fie operate modificări la legislație la legile privind sistemul financiar bancar din Republica Moldova, modificări la Codul Audiovizualului, modificări la capitolului legii privind integritatea dar și altele. Datorită acestor realizări,Uniunea Europeană va începe finanțarea către Moldova din partea BERD, BEI, chiar și FMI. Totodată, va începe deblocarea a 50 de milioane de euro din finanțarea oferită de România, susține premierul.

“Nu au reușit să schimbăm lucrurile în totalmente dar am reușit să le aducem în albia cea dreaptă. Urmează o perioadă nu mai puțin dificilă, următoarea jumătate de an”, a spus premierul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?