X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Lucinschi confirmă print-un document din ce surse este finanțat TV7 (DOC)

29 iul. 2016,, 10:34   Politică
3826 1
Foto: noi.md

După ce a fost acuzat că ar fi finanțat din banii Băncii de Economii televiziunea ce îi aparține, deputatul PLDM Chiril Lucinschi vine și cu dovezi ce demonstrează contrariul, transmite NOI.md.


Pe o rețea de socializare acesta a publicat raportul de activitate al TV7, unde sînt incluse și sursele financiare, prezentat la CCA pînă la 1 mai, conform legislației. Potrivit documentului, sursele de finanțare a Serviciului de programe sînt veniturile din publicitate, de peste 19 milioane de lei. La capitolul Surse proprii sînt 0 lei, iar la capitolul Alte venituri este suma de 274 de mii de lei.

Totodată, deputatul a ținut să comenteze și declarația liderului PSRM Igor Dodon, care a solicitat ca unii deputați să fie lipsiți de imunitate parlamentară. Asta deoarece s-ar face complici la delapidarea banilor din Banca de Economii. Igor Dodon a dat de înțeles că se referă și la Chiril Lucinschi, care, potrivit unui document apărut în presă, ar fi beneficiat de 470 de milioane de dolari de la Banca de Economii pentru finanțarea postului său de televiziune, oferiți prin intermediul ex-premierului Vlad Filat.

„Pot să constat că în ultimul timp partidul lui Dodon tot mai des se manifestă ca un instrument utilizat de puterea compromisă. Ei știu bine că n-am nicio atribuție la frauda bancară, iar așa-zisele scheme nu reprezintă nimic altceva decît încercarea de a denigra și de a lichida ceea ce a mai rămas din presa pe care ei nu o controlează și unde jurnaliștii lucrează liber. Referitor la venirea procurorului general în fața Parlamentului, vreau să remarc că și fracțiunea noastră a votat această propunere. Ar fi bine ca procurorul să prezinte și informația din declarațiile lui Șor, care afirma ca a finanțat campania locală a lui Dodon. De unde au fost acești bani?”, a menționat Lucinschi.

Potrivit deputatului, dorința aparentă de a afla ce se întîmplă cu dosarul BEM nu este una verosimilă. „În acest sens ar trebui ca domnul Dodon să susțină mass-media independentă (finanțată din surse transparente), care din ultimele răsputeri contribuie la descoperirea fraudei bancare. Acțiunile lui Dodon vorbesc despre intențiile contrare”, a conchis Lucinschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?