Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Platon, plasat în Ucraina în arest preventiv pe 40 de zile

28 iul. 2016,, 17:12   Politică
4222 1
Платон помещён под предварительный арест на 40 суток в Украине
Foto: jurnal.md

Veaceslav Platon, al căruia extrădare este solicitată de către autoritățile moldovene, va rămîne în arest preventiv în Ucraina, în următoarele 40 de zile.


Hotărîrea a fost emisă de Judecătoria Pecersk a orașului Kiev la ședința din 28 iulie. Judecătorii auacceptat demersul procurorilor privind plasarea în arest a omului de afaceri moldovean, reținut de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) pe 25 iulie, relatează NOI.md.

Informația a fost confirmată pentru corespondentul NOI.md de către PR-manager al companiei juridice „Pravovest” Ivan Nikitcenko. Hotărîrea a fost adoptată după o ședință lungă, inițiată la 27 iulie, la ora 15:00. Seara tîrziu ședința a fost amînată după ce Platon a acuzat probleme de sănătate. Potrivit sursei citate, judecătorii au deliberat pe marginea deciziei finale o oră și jumătate.

După cum a comunicat pentru NOI.md avocatul lui Platon Gleb Seghida, apărarea intenționează să facă apel împotriva verdictului.

Anterior, Procuratura Generală a Ucrainei (GPU) a solicitat plasarea lui Veaceslav Platon în arest preventiv pe 40 de zile. Potrivit explicațiilor oferite de procurorul GPU Romania Orineak, acest termense acordă autorităților moldovene pentru ca acestea să transmită colegilor ucraineni toate materialede acuzare în cazul extrădării lui Platon.

Precizăm că la 25 iulie șeful Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a comunicat că Veaceslav Platon a fost dat în căutare internațională și pe numele lui a fost eliberat un mandat de arest, acesta fiind suspectat de complicitate lascoaterea ilegală a mijloacelor din "Banca de Economii".

În aceeași seară a devenit cunoscut faptul că Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a reținut pe Platon la Kiev. Ulterior Procuratura Generală a inițiat procedura de extrădare a suspectului în Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?