Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Inundații catastrofale în Nepal! Cel puțin 64 de oameni și-au pierdut viața

28 iul. 2016,, 21:00   Externe
2777 0

В результате наводнений в Индии и Непале пострадали 1,6 млн человек
Foto: libertatea.ro

Inundațiile și alunecările de teren din Nepal au ucis 64 de oameni, iar peste 20 sînt dați dispăruți, în timp ce mii de locuitori au fost nevoiți să-și părăsească casele, după ce în ultimele zile această țară a fost lovită de ploi musonice.


Mai multe case și poduri au fost măturate de rîurile care din cauza ploilor torențiale au ieșit din matcă. Cel puțin 36 de oameni și-aiu pierdut viața numai în districtul Pyuthan din vestul Nepalului, fiind afectate de inundații 75 de districte. Autoritățile au anunțat că au fost nevoite să evacueze 6.000 de oameni care se aflau în zone de risc.

Totodată, aproximativ 200 de turişti sînt blocaţi pe aeroportul Lukla, din Munţii Himalaya, zborurile fiind anulate din cauza vremii nefavorabile. Toate zborurile au fost anulate din cauza ploii torenţiale şi a ceţii dese din ultimele 11 zile, a declarat Phu Nuru Sherpa, responsabil al liniei aeriene Tara, de pe aeroportul Lukla.

Cel puţin cinci-şase zboruri erau programate să decoleze zilnic din Lukla, considerată a fi principalul aerodrom din apropierea Vîrfului Everest. Zborurile de pe aeroporturile Phaplu şi Salleri au fost de asemenea anulate din cauza condiţiilor meteorologice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?