Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Sovietul Suprem al Transnistriei s-a plîns autorităţilor ruseşti de "pericol fatal"

28 iul. 2016,, 09:30   Economie
5306 19
Верховный совет Приднестровья пожаловался на "смертельную опасность"
Foto: tiras.ru

Transnistria este "în pericol fatal, deoarece presiunile din exterior sînt însoţite de încercări de a distruge republica din interior".


Despre aceasta se vorbeşte în declaraţia adresată miercuri de Sovietul Suprem al autoproclamatei RMN autorităţilor ruseşti.

Declaraţia a fost făcută la iniţiativa deputatului Andrei Safonov, care şi-a motivat acţiunile prin faptul că "blocada economică din vest nu permită importul în Transnistria a mărfurilor accizabile, în primul rînd importul de carburanţi".

"Chişinăul oficial refuză să execute acordurile privind transportarea în RMN a produselor de import din partea Ucrainei şi, totodată, companiile fondate de "simpli cetăţeni ai Moldovei" din Chişinău liber transportă în Transnistria carburanţi din România. Este clar că asemenea schemă nu este posibilă fără patronajul înalţilor funcţionari de stat din ţara noastră", conchide Safonov, care consideră că "politica paşilor mici din nou şi-a demonstrat inutilitatea".

În asemenea condiţii, deputatul propune SS "să informeze minuţios comunitatea externă despre situaţia creată şi să propună măsuri concrete pentru eliminarea blocadei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?