Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Guvernul a făcut concesii deținătorilor de patente

27 iul. 2016,, 19:15   Business
7906 9

Правительство пошло на уступки обладателям патентов
Foto: novostipmr.com

Reprezentanții businessului mic vor putea să-și continue activitatea în baza patentei de întreprinzător și după 1 ianuarie 2017.


În cadrul ședinței din 27 iulie Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii cu privire la patenta de întreprinzător. În plus, deținătorii de patente se vor bucura de facilitarea unui șir de condiții pentru desfășurarea activității de întreprinzător, relatează NOI.md.

Cabinetul de miniștri a anulat inițiativa anterioară privind interzicerea activității de întreprinzător în baza patentei din 1 ianuarie 2017. Potrivit noii legi comercianții vor putea obține patenta de întreprinzător pentru o perioadă nedeterminată în locul actualului termen de un an. În document sînt reglementate veniturile maximal admisibile și vărsămintele la buget pentru deținătorii de patente. Astfel, plafonul venitului obținut în cursul unui an nu trebuie să depășească 600 mii de lei, iar ei vor fi obligați să transfere la buget 1 la sută din venit, dar nu mai puțin de 3 mii de lei anual. De asemenea, comercianții vor avea posibilitatea să comercializeze cu amănuntul și cu ridicata nu numai produsele autohtone, dar și cele importate din străinătate.

Totodată, autoritățile vor obliga deținătorii de patente să instaleze în unitățile comerciale mașini de casă cu memorie fiscală. Cu toate acestea, Guvernul intenționează să compenseze costul instalării acestora prin deducerea cheltuielilor din impozitele plătite. Ei vor putea să desfășoare activitatea de comerț în orice loc, cu coordonarea preliminară a acestei chestiuni cu administrația publică locală.



Precizăm că anterior reprezentanții businessului mic au organizat în fața clădirii Guvernului cîteva acțiuni de protest, solicitînd avizul negativ la proiectul de lege care interzice desfășurarea activității în baza patentei din 1 ianuarie 2017. Ei se temeau că după interdicția patentei activitatea de întreprinzător va ajunge în afara legii, iar ei vor fi nevoiți să treacă în sectorul tenebru al economiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?