Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Guvernul Moldovei optează pentru susținerea femeilor în afaceri

27 iul. 2016,, 18:30   Business
2930 1
Правительство – за поддержку женщин в бизнесе Молдовы
Foto: spcons.ru

În Moldova femeile care vor alege să-și lanseze afacerea vor primi sprijin din partea statului în instruire și dezvoltarea propriei afaceri.


Guvernul a aprobat în cadrul ședinței din 27 iulie un proiect pilot „Femei în afaceri”, care are ca scop asigurarea șanselor egale pentru ambele sexe în mediul de afaceri. Valoarea proiectului este de 2,3 milioane de euro, relatează NOI.md.

Ministerul Economiei care a elaborat proiectul de lege consideră că femeile din mediul de afaceri necesită un sprijin special, avînd în vedere faptul că în Moldova nu există tradiții solide în businessul feminin. „Sintagma „businessul feminin” este percepută de către noi ca fiind ceva nou. Acesta este motivul pentru care femeile nu au relații necesare în afaceri și nu beneficiază de un sprijin adecvat din partea statului și societății. Acest proiect-pilot ne va permite să creăm condițiile necesare pentru schimbarea atitudinii societății față de acest tip de afacere și să contribuim la dezvoltarea ei”, a menționat viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Pentru realizarea proiectului vor fi alocate 2,3 milioane de euro, care vor fi canalizate pentru dezvoltarea programelor educaționale pentru femei - antreprenori, crearea noilor locuri de muncă pentru sexul frumos și susținerea uniunilor, asociațiilor și altor organizații care se va ocupa cu sprijinul legal și juridic al femeilor în afaceri . Se presupune că proiectul-pilot va dura 36 de luni.

Mijloacele vor fi alocate de către Organizația Internațională pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii interesată de dezvoltarea mediului de afaceri și implementarea prevederilor Acordului privind crearea Zonei de Comerț Liber Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA) în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?