Vocea diasporei

Cum va ramîne în istorie Guvernul Filip, în viziunea lui Dodon

Cum va ramîne în istorie Guvernul Filip, în viziunea lui Dodon
Cum va ramîne în istorie Guvernul Filip, în viziunea lui Dodon
Foto : actualitati.md

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că Guvernul Filip va rămîne în memoria colectivă drept „Guvernul care a legalizat furtul miliardului”.


Declarația a fost făcută astăzi, în timpul dezbaterilor pe marginea moțiunii de cenzură, informează NOI.md.

Dodon s-a arătat interesat în special de proiectul de lege care prevede restituirea banilor sustrași din sistemul bancar din contul cetățenilor. „Ați promis că veți găsi miliardul furat, dar ați găsit soluția să puneți acest miliard pe spatele cetățenilor. Peste 15-20 de ani, PD nu va mai fi, dar atunci cînd copiii și nepoții noștri vor achita sute de milioane de taxe, vor vorbi de Guvernul Filip ca fiind cel care a legalizat acest furt. Conștientizați responsabilitatea pe care v-ați asumat-o?”, a întrebat Dodon.

Premierul a precizat însă că toate răspunsurile în dosarul fraudelor din sistemul bancar le vor da organele de anchetă. Acesta le-a sugerat socialiștilor să vină cu soluții concrete, și nu doar cu acuzații populiste.

„Este foarte important să ne mișcăm în trei direcții: să recuperăm cît mai mulți bani, este important sa așteptăm raportul Kroll; investigația să continue; să fortificăm sistemul bancar, ca așa furturi să nu mai aibă loc”, a spus Filip.

Întrebat ce l-a determinat, în calitate de ministru, în 2014 să semneze documentul prin care Guvernul a oferit BNM-ului garanții de stat, pentru acordarea creditelor de urgenţă, Filip a răspuns că la acea vremea aceasta era unica soluție viabilă. „Atunci nu a fost admis un haos, care putea fi fără de margini pentru societatea noastră”, a spus Filip.


Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

criminali şi mafioţi - oamenii politici. 27 iul. 2016,, 13:43

Hoțu-i hoț și hoțu-i la putere

андрей 27 iul. 2016,, 12:56

додон, министром довёл страну до ручки,а теперь придёт к власти и наведёт порядок-чуж.предатели по определению морочат головы людям.

русский 27 iul. 2016,, 12:55

как продажное правительство останется в памяи. ночью пришел к власти. лапшу вешает. панно собрался повесить с цифрами сколько денег вернули и одновременно вешает долг на людей..на хрена тогда панно? все равно все на народ повесите уроды

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load