X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Merkel își întrerupe concediul după atacurile care au zguduit Germania

27 iul. 2016,, 10:14   Externe
2323 2

Меркель прервет отпуск и даст пресс-конференцию по ситуации после терактов
Foto: podrobnosti.ua

Atacurile care au zguduit Germania în ultima săptămînă i-au dat concediul Angelei Merkel peste cap.


Cancelarul german și-a scurtat vacanța și se întoarce la Berlin, unde joi va susține o conferință de presă. Decizia ei vine după ce patru atacuri au avut loc în landul Bavaria, dintre care două au fost revendicate de Statul Islamic. În total, 11 persoane au murit și alte 34 au fost rănite.

Angela Merkel, care se află în prezent la casa sa de vacanță din Uckermark (nord-est de Berlin), va avea o conferință de presă axată pe problemele interne curente și de politică externă, a precizat biroul de presă al cancelarului german, potrivit DPA.

Este pentru a doua oară cînd concendiul lui Merkel este întrerupt. Cancelarul german, care a plecat la finalul săptămînii trecute spre casa ei de vacanţă din Uckermark, s-a întors duminică în Berlin pentru a se adresa naţiunii cu privire la atacul armatdin Munchen, soldat cu moartea a nouă persoane. Ulterior, Merkel a revenit la Uckermark, însă se pare că concediul ei a fost scurtat din nou de atacul din Ansbach, revendicat de Statul Islamic.

În acest timp, oficialii din Bavaria au cerut monitorizarea solicitanţilor de azil, după ce trei dintre atacatori erau refugiați și ceruseră azil în Germania. Mai precis, ei vor introducerea unor brăţări electronice pentru monitorizarea extremiştilor care reprezintă un risc la adresa securităţii publice, precum şi supravegherea locuinţelor refugiaţilor şi repatrierea migranţilor, a căror solicitări de azil au fost respinse, în zone de conflict.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?