X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Reacția lui Veaceslav Platon în legătură cu arestul său

25 iul. 2016,, 13:43   Societate
8867 4

Reacția lui Veaceslav Platon în legătură cu arestul său
Foto: esp.md

Omul de afa­ceri Vea­ce­slav Pla­ton susține că mandatul de arest pe numele său și acuzațiile referitor la implicarea sa în furtul miliardului nu este decît o încercare de a porni un nou dosar politic, transmite NOI.md cu referire la zdg.md


Acesata neagă orice legătură în furtul miliardului și spune că dosarul este fabricat în baza unor declarații făcute de contoversatul om de afaceri Ilan Shor.

„Nimeni și nici­o­dată nu m-a invi­tat la audi­eri, deși mulți cunosc numă­rul meu de tele­fon. Totul a fost făcut în grabă. Pla­ho­t­niuc a aflat că eu am ofe­rit mai multă infor­ma­ție des­pre fur­tul mili­ar­du­lui orga­ne­lor de drept din mai multe țări și des­pre multe alte ile­ga­li­tăți comise de el. De aceea, con­si­der că acest dosar este unul fabri­cat, bazat pe unele decla­ra­ții făcute de Ilan Șor și ghi­dat de Vlad Plahotniuc”, susține Platon. Acesta este de acord să fie audiat de procurori prin inter­me­diul unei con­fe­rințe video, care să fie înre­gis­trată și la care jur­na­liș­tii să aibă acces liber.

“Însă, con­si­der că pro­cu­ro­rii nu vor vrea ast­fel de audi­eri, pen­tru că ceea ce se întîm­plă acum este doar pen­tru binele lui Vlad Pla­ho­t­niuc, con­form pla­nu­lui său, Și ceea ce el face acum este un alt dosar poli­tic”, este de părere omul de afa­ceri Vea­ce­slav Pla­ton.

De ase­me­nea, el sus­ține că nu este impli­cat în banii furați de la BEM. „Eu sînt mar­to­rul care poate povesti, în cele mai mici deta­lii, cine se face vino­vat de acest furt? cum a avut loc și cine bene­fi­ci­ază pe seama aces­tor bani?… Da, recu­nosc, am pri­e­te­nit mulți ani cu Șor și am cola­bo­rat cu Pla­ho­t­niuc, de aceea acum ei mă leagă de fur­tul din sis­te­mul ban­car, însă, mare noroc a fost atunci cînd în febru­a­rie 2014 am decis să plec din Mol­dova din cauza neîn­țe­le­ge­ri­lor între mine și Pla­ho­t­niuc”, ada­ugă Pla­ton, care se află acum în Ucraina.



Men­țio­năm că, astăzi, Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost dat în căutare internațională, după ce pe numele acestuia a fost emis un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. Anunțul a fost făcut de șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, astăzi, în cadrul unui briefing.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?