Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cum un pensionar a fost lipsit de pensie de un executor judecătoresc (VIDEO)

25 iul. 2016,, 12:45   Societate
12598 2
Как пенсионера лишил пенсии судебный исполнитель, чьё место за решёткой?
Foto: ipn.md

Un executor judecătoresc, condamnat de Judecătoria sectorului Botanica pentru îndeplinirea ilegală a obligațiilor sale, a privat de pensie un pensionar pe motive inventate.


Acest lucru a fost comunicat la conferința de presă, din 25 iulie, de către șeful organizației «MoldovaMea» Fiodor Ghelici și juristul Anatol Plugaru. Ei au depus o acțiune civilă în legătură cu executorul judecătoresc, cerînd despăgubiri pentru daune morale, în valoare de 10 milioane de lei, informează NOI.md.

Potrivit informațiilor, executorul judecătoresc Nicholai Pașa, născut în 1979, a fost condamnat anterior pentru trafic ilicit de droguri. De asemenea, i-au fost intentate mai multe dosare penale, pe unul dintre ele fiind condamnat anul acesta. Judecătoria sectorului Botanica a decis întemnițarea acestuia pentru o perioadă de 6,5 ani, cu interdicția de a ocupa anumite funcții și de a desfășura o anumită activitate pe o perioadă de 10 ani. Cu toate acestea, executorul judecătoresc continuă să-și îndeplinească obligațiile și să reprezinte Ministerul Justiției, care i-a eliberat licența în circumstanțe stranii.

După o lună și jumătate de la emiterea verdictului, în luna mai, condamnatul a arestat pensia unei persoane, transferînd-o respectiv pentru a treia lună consecutiv pe contul executorului judecătoresc. "Vreau să-l pe întreb ministrul Justiției, cum un om condamnat de două ori, demis din funcție cîteva luni în urmă, continuă să îndeplinească deciziile instanței și să reprezinte Ministerul Justiției? Despre ce fel de reformă a justiției putem vorbi atunci, cînd astfel de oameni obțin licența ca să activeze în calitate de executor", se întreabă Fiodor Ghelici.

Avocatul și activistul, Anatol Plugaru a comunicat că în legătură cu executorul judecătoresc a fost depusă o acțiune civilă, cerîndu-i-se despăgubiri pentru daune morale în valoare de 10 milioane de lei. "Noi înțelegem că nu trăim în America, iar asemenea sume sînt extrem de mari pentru noi. Dar intenționăm să solicităm de la pîrît orice sumă, pe care o va stabili instanța, ca să-i transfere în contul fondului juridic, pentru a preveni asemenea cazuri. Chiar dacă vor fi doar cîteva zeci de mii de lei, e nevoie să creăm un precedent, ca să putem continua să luptăm cu incidente similare deja mai ușor", a comunicat Plugaru.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?