Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

O întreprindere municipală, suspectată de comercializare de arme(VIDEO)

25 iul. 2016,, 10:15   Capitala
4163 1
Муниципальное предприятие Кишинёва уличили в продаже оружия
Foto: goloskarpat.info

O companie specializată în vînzare de arme are statut de întreprindere municipală, deși autoritățile capitalei afirmă că nu au fost informate despre aceasta.


Acest fapt a devenit cunoscut după declarația șefei Direcției finanțe a capitalei, Veronica Herța, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei din 25 iulie, comunică NOI.md.

Magazinul acestei companii este situat pe strada Columna, în centrul Chișinăului, nu departe de sediul Partidului Socialiștilor. Compania a fost fondată în anul 2003, iar mai tîrziu, în cadrul Consiliului municipal Chișinău, a fost pusă la vot chestiunea privind transformarea companiei în întreprindere municipală. În anul 2007 însă, Inspectoratul Fiscal de Stat a trecut compania pe „lista neagră”, în legătură cu faptul că proprietarii ei se eschivau de la achitarea impozitelor.

După cum a presupus șefa Direcției finanțe a Primăriei, votarea consilierilor a avut totuși loc și, din 2007, compania are statut de întreprindere municipală. Primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a comunicat că în toată această perioadă el nu a știut despre funcționarea întreprinderii municipale care vinde arme.

„Acest fapt contravine activității organelor publice locale, ca întreprinderea să comercializeze arme, iar Primăria să nu știe nimic despre aceasta. Posibil, întreprinderea a fost reorganizată în SRL, dar nicio lege nu permite desfășurarea unei atare activități. Cum de s-a admis așa ceva – nu pot înțelege”, a declarat Chirtoacă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?