Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Incendiu de proporții în California

25 iul. 2016,, 10:10   Externe
2356 0
Пожар в Калифорнии уничтожил 17 домов, возможно, есть жертвы
Foto: telegraf.com.ua

Flăcările unui uriaș incendiu în California au devastat sîmbătă aproximativ 8.000 de hectare de pădure, obligînd sute de locuitori care trăiesc în nordul orașului Los Angeles să fie evacuați, au anunțat autoritățile americane, citate de AFP.


Incendiul de pădure, alimentat de seceta și de căldura toridă din California, s-a declanșat vineri în valea Santa Clarita, din apropiere de Los Angeles, și se îndreaptă spre zonele mai populate precum cea din Sand Canyon, au precizat pompierii din comitat citați de ziarul Los Angeles Times.

Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate sîmbătă și au fost emise ordine de evacuare pentru 1.500 de locuințe, au declarat pompierii din Los Angeles, citați de mass-media.

Flăcările uriașe care devastează sudul Californiei au creat la orizont o linie roșie presărată de coloane de fum în această regiune, astfel încît autoritățile au lansat avertismente privind proasta calitate a aerului.

Statul California se confruntă cu o secetă record în ultimii cinci ani și a fost afectată de numeroase incendii în ultimele luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?