Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Modificările la ”Legea 2%”, adoptate în lectură finală

21 iul. 2016,, 17:04   Societate
5421 1

Foto: unimedia.info

Modificările la legea care oferă dreptul contribuabililor de a direcționa 2% din impozitul pe venit unei organizații nonguvernamentale au fost adoptate în lectură finală, notează NOI.md.


Cu această inițiativă a venit un grup de deputați PD și PLDM, în scopul perfecționării mecanismului de alocare a resurselor. Potrivit noilor prevederi, ONG-urile beneficiare vor trebui să demonstreze că desfășoară activități de utilitate publică pentru o perioadă de cel puțin un an și că nu au datorii față de bugetul public pentru perioadele fiscale anterioare. Aceleași criterii vor fi aplicate și în cazul entităților religioase.

Totodată, se instituie și un mecanism de control asupra modului în care organizațiile beneficiare au cheltuit bani. ONG-urile vor fi obligate să restituie la buget suma folosită cu încălcarea legislației sau sumele pentru care nu s-a efectuat raportarea financiară. De asemenea, în aceste cazuri, atît asociațiile obștești, cît și entitățile religioase vor fi excluse de la participarea la mecanismul de desemnare procentuală pe o durată de 2 ani.

Precizăm că pachetul de legi numit convențional ”Legea 2%” a fost adoptată de Legislativ iulie 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?