X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

PSRM suspectează că guvernarea vrea să-l scape de arest pe Șor

21 iul. 2016,, 15:48   Politică
5112 1

PSRM suspectează că guvernarea vrea să-l scape de arest pe Șor
Foto : noi.md

Dezbaterea proiectului de lege privind amnistia în legătură cu aniversarea a XXV-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova a readus în vizor subiectul arestării lui Ilan Șor, notează NOI.md.


Deputatul PSRM Vasile Bolea a sugerat că acest proiect ar fi fost pregătit de guvernare cu scopul de a-l elibera din arest pe omul de afaceri.

„Oamenii spun ca acest proiect de lege a fost elaborat pentru a-l elibera pe primarul de Orhei, Ilan Șor, acuzat de delapidări de fonduri. Nu cumva va cădea și el sub incidența acestei legi de rînd cu cei 1700 de condamnați?”, a întrebat retoric Bolea.

Viceministrul Justiției Nicoale Eșanu a calificat aceste informații drept speculații. „Nu cunosc ce fapte i se incriminează lui Șor și dacă va nimeri sub incidența acestui proiect. Este însă regretabil că ne permitem în cadrul instituțiilor de stat să discutăm deseori după principiul «baba skazala». Trebuie să operăm cu fapte concrete, nu să ne axăm pe persoană”, a comentat Eșanu.

Potrivit proiectului de lege, sub incidența actului de amnistie vor cădea aproximativ 1300 de condamnați. Suplimentar, la aproximativ 400 de persoane le poate fi aplicată liberarea condiționată înainte de termen de la executarea pedepsei cu închisoare sau reducerea termenului. Măsura va fi aplicată doar în cazul persoanelor evaluate psihologic ca fiind cu risc de recidivă medie sau redusă. Amnistia nu va fi însă posibilă în cazul celor care au comis infracțiuni deosebit sau excepțional de grave.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?