Vocea diasporei

Chirtoacă nu a putut explica folosirea a 3 milioane de lei ”în plus”

Chirtoacă nu a putut explica folosirea a 3 milioane de lei ”în plus”
Киртоакэ не смог объяснить, куда ушли «лишние» 3 млн леев
Foto: privesc.eu

Pentru amenajarea zonei Parcului "Valea Morilor" au fost cheltuiți 15 milioane de lei, în loc de 12 milioane de lei, anunțați anterior.


Acest fapt a fost menționat, după vizita din 21 iulie în Parcul "Valea Morilor", de către primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Cu toate acestea, el nu a putut explica "cheltuielile neprevăzute" în valoare de 3 milioane de lei, informează NOI.md.

Banii au fost folosiți pentru refacerea Scării Cascadelor din "Valea Morilor", restaurarea Rotondei, amenajarea plajei, aleilor parcului, precum și pentru construirea havuzurilor și îmbunătățirea sistemului de iluminat din parc. Conform calculelor Institutului «Chișinăuproiect», care a realizat proiectul, pentru executarea lucrărilor era nevoie 12 milioane de lei.

Chirtoacă însă se aștepta ca cifrele enunțate de el să nu atragă atenția, spunînd că este nevoie de 15 milioane de lei pentru proiect. Întrebarea despre modul în care au fost folosiți încă trei milioane de lei, în mod evident, l-au luat prin surprindere. „Ei, a fost nevoie de anumite cheltuieli pentru lucrările de amenajare a teritoriului, cheltuieli pe care nu le-am putut prevedea. Știți ce, mai bine adresați-vă specialiștilor și designerilor, ei vă vor explica totul", a răspuns vag primarul general.
Proiectul de amenajare a zonei Parcului "Valea Morilor" a fost inițiat de autoritățile capitalei în anul 2012. De atunci, pe malul lacului "Valea Morilor" ("Lacul Comsomolist") a fost amenajat litoralul, reînnoită plaja și au început lucrările de restaurare a mai multor obiecte de infrastructură.

Restaurarea Scării Cascadelor și a obiectelor adiacente a început în anul 2015. De elaborarea proiectului în cauză s-a ocupat Institutul «Chișinăuproiect», în colaborare cu ÎM «Spatii Verzi». Fondurile au fost alocate din bugetul municipal.


Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu1 comentariu

русский 21 iul. 2016,, 14:56

хороший примар. настоящий хозяин. а хрен ли 3 млн больше или меньше.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load
PRIVESC EU
privesceu