Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Lituania, Letonia și Suedia vor ajuta Moldova să asigure siguranța alimentelor

19 iul. 2016,, 10:00   Economie
2809 1
Литва, Латвия и Швеции помогут Молдове обеспечить безопасность продуктов
Foto: vikitravel.ca

Serviciile alimentare și veterinare ale Lituaniei, Letoniei și Suediei vor acorda suport Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Moldova.


Acest fapt este relevat de mass-media de peste hotare, care adaugă că țările menționate au cîștigat în comun proiectul Programului UE „Gemenii”, finanțat de Comisia Europeană, care susține cooperarea instituțiilor similare din diverse țări, fortifică capacitățile administrative ale beneficiarilor de sprijin, îi ajută să promoveze reformele necesare.

Se preconizează că Serviciul alimentar și veterinar al Lituaniei, ca partener superior în acest proiect, va conduce echipa de experți, care va ajuta la consolidarea capacității Moldovei de a institui un sistem unic de control asupra siguranței produselor alimentare la nivel central, regional și local conform standardelor UE.

Proiectul nu numai va ajuta la garantarea siguranței alimentelor în Moldova, dar și va consolida posibilitățile exportului produselor agricole ale țării.

Pentru acest proiect de doi ani Comisia Europeană alocă 2 milioane de euro. Acesta va fi deja al cincilea proiect pe care Lituania îl va realiza în Moldova în cadrul Programului UE „Gemenii”. În ansamblu însă Lituania, în cadrul acestui program al UE, acordă suport cu experți din anul 2004 și a cîștigat 68 de proiecte ale Programului „Gemenii”, în valoare totală de peste 57,5 mil. euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?