Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldova are platformă pentru publicarea neregulilor din societate

16 iul. 2016,, 11:00   Societate
2773 1

В Молдове появилась платформа для обнародования происходящих в обществе нарушений
Foto: moldpres.md

PNUD Moldova, Ambasada Marii Britanii şi Cancelaria de Stat au lansat vineri o platformă nouă şi aplicaţie mobilă, prin intermediul căror pot fi comunicate cazurile de nereguli în societate - imipasa.md


Reprezentanta PNUD, Narine Sahakyan, a spus la prezentare că proiectul are scopul de a asigura legătura directă între instituţiile de profil şi cetăţeni. Utilizatorii vor putea comunica despre neregulile cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi direct instituţiilor abilitate.

"Platforma creează o punte între locuitori şi instituţiile de stat, ceea ce, la rândul său, contribuie la sporirea încrederii. De asemenea, prin intermediul platformei pot fi propuse idei de proiecte pentru dezvoltarea comunităţilor locale. Cele mai bune vor fi alese pentru finanţare, ceea ce a devenit posibil cu sprijini Ambasadei Marii Britanii", a spus ea.

Dl Philip Batson, Ambasadorul Marii Britanii, a menţionat că proiectul va influenţa pozitiv societatea. În primul rând, va influenţa gradul de informare a cetăţenilor despre drepturile lor. În al doilea, va spori participarea civică la viaţa socială. În al treilea, va creşte încrederea cetăţenilor faţă de instituţiile de stat. Proiectul promovează mesajul despre toleranţa zero faţă de corupţia pe pieţele ţării, contribuie la reducerea economiei din umbră, care constituie circa 40% din PIB-ul ţării.

"Noi ştim că cetăţenii se simt neputincioşi în ceea ce priveşte schimbarea sistemului. În asta şi constă avantajul platformei noi - este o oportunitate de a exprima opinia direct instituţiilor de stat", a spus Excelenţa Sa.

Utilizatorii pot comunica despre încălcări ca "termen de valabilitate expirat", "lipsa informaţiei în limba de stat", "diferenţa de preţ raft-casă", "fraudă la cântărire". Mecanismul este simplu, este necesar de a de înregistra pe platformă, a comunicat încălcarea ataşând dovezi sun formă de fotografii sau înregistrare video, apoi instituţia de profil va examina plângerea, iar inspectorul va publica stadiul de examinare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?