Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Astăzi este ziua pomenii Sfîntului Voievod Ștefan cel Mare (FOTO, VIDEO)

15 iul. 2016,, 18:17   Societate
2988 3

Astăzi este ziua pomenii Sfîntului Voievod Ștefan cel Mare
Foto: noi.md

Astăzi, 15 iulie, este ziua pomenirii Sfîntului Voievod Ștefan cel Mare.


Cu acest prilej, la Bălți a fost înfăptuit un tedeum de sănătate și prosperitate pentru țară, transmite Noi.md.

Tedeumul a fost blagoslovit de Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. În cadrul evenimentului au participat mai mulți consilieri locali, președintele Federației de lupte naționale, Nicolai Pascaru și unul dintre deputații primului parlament al Republicii Moldova, Anatolii Plugaru.

„Ștefan cel Mare se numără printre puținii sfinți pe care-i are Moldova, din acest motiv acesta trebuie cinstit și nu trebuie dat uitării. El a fost un om inteligent, un bun luptător cu care cetățenii țării, mai ales generația tînără trebuie să se mîndrească și să-i urmeze exemplu. În prezent oricum trebuie și noi să ducem o luptă grea, asemenea lui Ștefan, doar că în cazul nostru, să luptăm cu răul, pentru viața noastră, iar la situația grea din țară, să luptăm chiar și pentru a supraviețui.

Mă bucur că astăzi a avut loc această slujbă de pomenire, fiind o zi importantă pentru întreg neamul moldovenesc. Federația «Voievod» a fost prima care a inițiat acțiunile de comemorare a marelui domnitor în aceste zile și ne mîndrim că am reușit să dezvoltăm o tradiție în ziua de 15 iulie”, a declarat președintele Federației „Voievod”, Nicolai Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?