X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Muzică clasică live, într-un lan de grîu

15 iul. 2016,, 17:24   Societate
5302 1

Muzică clasică live, într-un lan de grîu
Foto: facebook.com

Din nou membrii Chișinău Youth Orchestra își impresionează admiratorii, dar și întreaga țară.


De data aceasta, orchestra condusă de dirijorul Andriano Marian și-a luat instrumentele și a cîntat muzică live într-un lan de grîu, informează NOI.md.


Cincisprezece membri ai Orchestrei, în ansamblu cu instrumentele lor muzicale, au cîntat muzica lui Mozart într-un lan de grîu din orășelul Căinari. Ei au interpretat partea „Andate” din „Concertul nr. 21 pentru pian și orchestră de Mozart”, în timp ce tot în aceste locuri combinele și tractoarele secerau grîul. Pe lîngă vioară, contrabas și instrumente de suflat, muzicienii au adus cu ei și un pian.


În plus, dirijorul a anunțat că, după șase ani de activitate, orchestra va trece la un nou nivel, cu o altă denumire. „Credem că am prins îndeajuns de multă maturitate ca să devenim Moldavian National Youth Orchestra și să prezentăm prin noul nume o țară întreagă, de care sîntem foarte mîndri. Pe lîngă noul nume, venim și cu o nouă identitate vizuală – logoul. Acesta înfățișează trei elemente circulare care reflectă cu exactitate mișcările dirijorale prin care se creează orice muzică și care împreună întruchipează un «M»”, a specificat Andriano Marian.


La fel, Moldavian National Youth Orchestra va organiza în timpul apropiat șase concerte, printre care „Muzică de film”, Concert Open Air la Cetatea Soroca, Recital alături de Valentina Naforniță și un concert grandios la Filarmonica din Kiev.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?